Tasnádi ellen vesztegetésért emeltek vádat

2011.01.19. 08:46

Vesztegetés miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Péter, valamint G. Katalin és B. József ellen – tudta meg a Magyar Hírlap.

A vádirat szerint Tasnádi Péter 2006-ban ügyvédje, B. József tanácsára határozta el, hogy megvesztegeti G. Katalin igazságügyi elmeszakértőt. Beszámíthatósági képességének korlátozottságát megállapító szakértői véleményt akart tőle. Az ügyvéd felvette a kapcsolatot a szakértővel, aki hárommillió forintot kért a hamis szakvélemény elkészítéséért. Az okirat 2006 szeptemberére elkészült, és az ügyészség szerint G. Katalin a védőtől készpénzben átvette a hárommillió forintot. Az okiratot Tasnádi védője októberben nyújtotta be a Fővárosi Bíróságon – áll a vádiratban.

Tasnádi és ügyvédje a bíróság előtt 2009-ben
Tasnádi és ügyvédje a bíróság előtt 2009-ben

Tasnádi Pétert 2009 májusában a Fővárosi Bíróság első fokon, nem jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte, és bűnösnek mondta ki többek között visszaesőként elkövetett, két rendbeli emberölés előkészületében, és felbujtóként elkövetett, két rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A bíróság szerint Tasnádi 2001-től bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon.

2010 októberében az FB elrendelte Tasnádi előzetes letartóztatását a rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt folyó büntetőügyben.