Súlyosan sérült gyereket találtak egy kolduló nőnél

2011.02.02. 11:57

Kedd délután két óra körül állampolgári bejelentés alapján megjelentek a IX. kerületi kapitányság rendőrei a Könyves Kálmán körút és a Gyáli út kereszteződésénél, mert egy fiatal nő gyermekével a lámpáknál várakozó autók között sétált, kéregetett, és zavarta a forgalmat.

A rendőrök igazoltatták a 20 éves román állampolgárt, és ekkor felfigyeltek a nő hasán, egy kendőben tartott kisgyerekre, aki nem volt
rendesen felöltöztetve, és folyamatosan köhögött. A rendőrök előállították az anyát, a gyerekhez pedig mentőt hívtak. A mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták a másfél éves gyereket, akiről megállapították, hogy lázas, korához képest alultáplált, végtagjai pedig kihűltek, áll a BRFK közleményében. A gyereket azonnal kórházba vitték, ahol megállapították, hogy több, bántalmazásból származó sérülése is van, állapota súlyos. A nőt őrizetbe vették, ellene súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás. (A rendőrségi közleményben korábban súlyos testi sértés helyett emberölési kísérlet szerepelt, ezt utólag javították.)