Rendőrhalál: nincs felelőse a kopott guminak

2011.03.10. 09:25

A belső vizsgálat szerint súlyos szakmai hibákat követett el a rendőrség, most mégis bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást Telegdi Zsolt ügyében, aki tavaly augusztusban halt meg az M1-es autópályán, írja a csütörtöki Blikk.

Az ügyészség szerint nincs ok-okozati összefüggés a fiatal motoros rendőr halála és járművének kopott gumija között, a balesetet vizsgáló szakértő ugyanis azt állította, nem lehet megmondani, hogy jó minőségű gumikkal elkerülhető lett volna-e a baleset.

A balesetben elhunyt rendőr édesanyja és özvegye felháborodott a döntésen. Szerintük az Országos Rendőr-főkapitányság belső vizsgálata egyértelműen meghatározta, hogy felettese utasította Telegdi Zsoltot, hogy kopott gumival induljon szolgálatba, annak ellenére, hogy a fiatal Komárom megyei rendőr korábban többször is jelezte, hogy balesetveszélyes állapotban van járművének kereke.

Magyar György, a rendőr családjának ügyvédje a lapnak azt mondta, megpanaszolták a nyomozást megszüntető ügyészségi határozatot. Az ügyben a katonai ügyészség még vizsgálódik, ezen a vonalon márciusban várható, hogy lezárul a nyomozás.