Cicciolina pártot alapít

2011.09.28. 07:51

Cicciolina újra politizálni kezd: a magyar származású pornósztár bejelentette, hogy pártot alapít, és Monza polgármestere akar lenni. "Optimista-futurista jellegű pártot kívánunk alapítani. Elég volt a nyerészkedő pártokból, a szavazatok manipulálásából, a közbeszerzésekből és a korrupcióból" - mondta Cicciolina a szerdán megjelenő Oggi című magazinnak adott interjúban, amelyből előző nap idézett az újság honlapján.

Cicciolina közölte, hogy tisztességes emberekből akar pártot alapítani, amely a militarizmus ellen és az elesettek jogaiért küzd. "Elmegyek emberek közé, mint amikor a Radikális Párthoz tartoztam, hogy meghallgassam problémáikat" - ígérte az egykori pornósztár. Cicciolina emellett meg akarja valósítani régóta dédelgetett álmát: Monza polgármestere akar lenni, és "izgalmassá" akarja varázsolni a Milánó melletti várost.

Cicciolina 1979-ben kezdte politikai karrierjét a zöldek soraiban, majd 1985-ben lépett be a Radikális Pártba. 1987 és 1991 között képviselő volt az olasz parlamentben. A minap vált ismertté, hogy a parlamentben betöltött mandátuma után állami nyugdíjban részesül: novembertől, amikor betölti hatvanadik életévét, nettó kétezer eurót fog kézhez kapni.