Letöltendő börtön a rendőröket vesztegető autósnak

2011.11.03. 17:31

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak az autósnak a büntetését, akit korábban másfél év letöltendő börtönbüntetéssel sújtottak, mert az idén januárban Kaposváron rendőröket próbált megvesztegetni, hogy tekintsenek el a közlekedési szabálysértése utáni intézkedéstől.

A 39 éves, sokszorosan büntetett előéletű férfit kötelességszegésre irányuló hivatali vesztegetés miatt marasztalták el.

A fréfi Kaposvár központjában az egyik utcában a tiltó tábla ellenére az előírt forgalmi renddel szemben közlekedett, ezt látva két rendőr megállította. A kocsijából kiszállva átadta okmányait, majd kétszer-háromszor megkérdezte a járőröktől, hogy "nem lehetne-e másképp elintézni a dolgot".

A rendőrök kérdésére közölte, hogy a nála levő összes készpénzt átadja nekik, ha eltekintenek az intézkedéstől. A férfi azért, hogy mások ne lássák, mit csinál, kocsijának csomagtartójához ment, és ott a zsebéből tízezer forintot vett elő.

A járőrök a pénzt nem fogadták el, a történteket azonnal jelentették az ügyeletes parancsnokuknak, a férfit előállították, és eljárást indítottak ellene.