Eleonóra
-1 °C
2 °C

Rekonstruálják a 21-es buszon történteket

2005.06.02. 07:35
Rekonstruálják Mortimer támadását az egyik budapesti rendőrkapitányságon - írja a Népszava. Ezzel szeretnék tisztázni, mi történt pontosan a 21-es buszon a hónap elején, amikor a 17 éves diák karddal átszúrta a 15 éves Patai Józsefet. A szereplők vallomásai ugyanis ellentmondanak egymásnak.
"Rekonstrukciós helyzetgyakorlatot" tartanak csütörtökön az egyik budapesti rendőrkapitányságon. Egy busz-belsőnek berendezett zárt térben újrajátsszák a Moszkva tér közeli megállóban történt támadást. Ettől várják, hogy tisztázódjanak a 21-es buszon történt támadás részletei, ugyanis a szereplők - a tizenötéves sértett és a tizenhétéves támadó vallomásai ellentmondásosak.

Mortimer és barátai például azt állították, hogy a 15 éves roma fiúnál kés volt. Ezt azonban eddig a nyomozók nem találták meg. A bizonyítási kisérleten minden érintett jelen lesz. A tanúk, a támadó, a sértett, a nyomozók és a jogi képviselők.

Az érintettek mindegyike jelen lesz a támadás előadásakor: a tanúk, a támadó, a sértett, a nyomozók, valamint a jogi képviselők. A szembesítésen a buszon történtekről mindenki előadja saját verzióját, amelyről jegyzőkönyv készül - mondta a Népszavának Kamarás Péter, a sértett ügyvédje.

A nyomozóhatóság a látottak után mérlegel, s összeveti az elhangzottakat a vallomásokkal - tette hozzá. Akár az is kiderülhet, hogy a vallomások egyike sem dokumentálta hűen a történteket.