Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajléktalanok számláira kértek adóelőleget

2008.08.05. 15:51
Lelepleztek egy adócsaló csoportot. Az elkövetők 30 millió forint adóelőleget igényeltek, hamis bevallások alapján. A pénzt hajléktalanok bankszámláira utaltatták és automatákból vették fel.

A Vám- és Pénzügyőrség és az APEH több régióra kiterjedő, 30 milliós személyi jövedelemadó csalást leplezett le.

Egy bűnözői csoport 243 ember nevében hamis adóbevallásokat készített. Ezeket az APEH különböző regionális központjaiba küldték be. A hamis bevallásokon egyenként százezer forint körüli összeget igényeltek adóelőlegként. Mindegyik esetben ugyanazt a budapesti postafiókcímet adták meg levelezési címként. A 243 ember, akiknek adataival visszaéltek, mind ugyanannál a román cégnél dolgoztak.

Négy hajléktalan nevére mintegy 40 bankszámlát nyitottak az elkövetők, ide kérték az adóelőleget a hivataltól. A pénzt a csoport vezetője automatákból vette fel, kisebb tételekben. Mivel sok automatában kamera működik, képek is készültek erről, ez is segített az elkövető azonosításához.

A csoport vezetője egy budapesti fiatalember, aki viszonylag jómódú, több értékes ingatlan tulajdonosa és bérlője, illetve drága autója van. Őt előzetes letartóztatásba helyezték.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!