Hajléktalanok számláira kértek adóelőleget

2008.08.05. 15:51
Lelepleztek egy adócsaló csoportot. Az elkövetők 30 millió forint adóelőleget igényeltek, hamis bevallások alapján. A pénzt hajléktalanok bankszámláira utaltatták és automatákból vették fel.

A Vám- és Pénzügyőrség és az APEH több régióra kiterjedő, 30 milliós személyi jövedelemadó csalást leplezett le.

Egy bűnözői csoport 243 ember nevében hamis adóbevallásokat készített. Ezeket az APEH különböző regionális központjaiba küldték be. A hamis bevallásokon egyenként százezer forint körüli összeget igényeltek adóelőlegként. Mindegyik esetben ugyanazt a budapesti postafiókcímet adták meg levelezési címként. A 243 ember, akiknek adataival visszaéltek, mind ugyanannál a román cégnél dolgoztak.

Négy hajléktalan nevére mintegy 40 bankszámlát nyitottak az elkövetők, ide kérték az adóelőleget a hivataltól. A pénzt a csoport vezetője automatákból vette fel, kisebb tételekben. Mivel sok automatában kamera működik, képek is készültek erről, ez is segített az elkövető azonosításához.

A csoport vezetője egy budapesti fiatalember, aki viszonylag jómódú, több értékes ingatlan tulajdonosa és bérlője, illetve drága autója van. Őt előzetes letartóztatásba helyezték.

  • Hírek
  • Hírek