Viola
-6 °C
0 °C

Húsz kutyatetemet találtak Biatorbágy mellett

2004.12.22. 11:54
Nagy értékű, fajtatiszta kutyák temeit találták meg Biatorbágy és Páty között a szennyvíztelep mellett. Az állatokat feltehetően patkányméreggel pusztították el. A rejtélyes ügyben a helyi állatvédők feljelentést tettek.

Húsz elpusztult kutyát találtak Biatorbágy és Páty között a szennyvíztelep közelében a múlt hét végén. Nem tudni, hogyan kerültek oda, a helyi állatvédők az ügyben rendőrségi feljelentést tettek, közölte a civil szervezet ügyvivője szerdán.

#alt#
Megrendítő képsorozat

Horváth Barbara, a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület képviseletében elmondta, ápolt, jól táplált, fajtatiszta, nagy értékű kutyák teteméről van szó. A szerencsétlen állatok között többek közt kaukázusi juhász, német juhász, golden retriever, staffordshire terrier, cocker spániel, tacskó, kuvasz és dobermann is volt.

Az állatvédők egyik képviselője az Indexnek elmondta, mivel a kutyák mellett ürüléket találtak, feltehető, hogy kínok között pusztultak el. Valószínűsítette, hogy méreggel, esetleg patkányméreggel végeztek velük, és feltehetően nem a gazdáik.

A kutyatetemeket konténerben egy állati fehérjét feldolgozó üzembe szállították.

Felszámolták a biatorbágyi sintértelepet

Az egyesület gyanúja szerint egy környékbeli gyepmester keze lehet a dologban, hiszen a befogott, elkóborolt kutyákat köteles elaltatás előtt két hétig tartani, etetni. Szerintük ezeket a költségeket igyekezett megtakarítani a kutyák idő előtti elaltatásával.

A biatorbágyi sintértelepet szeptemberben számolták fel, mivel engedély nélkül működött, adta hírül a Népszabadság. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tulajdonában álló telepről akkor az ország különböző menhelyeire szállították a kutyákat, a gyepmester azóta a helyi állatvédők szerint telephely nélkül van.

Felhívás

Az egyesület kéri, hogy aki felismeri a kutyákat vagy tud valamit az állatok pusztulásának körülményeiről, értesítse az állatvédőket a szervezet honlapján közölt telefonszámon. A kutyatetemekről készült teljes képsorozatot itt lehet megnézni.