Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Fejenként négyszázért fordul át az Álomhajó

2001.04.10. 17:05
A főszezon kezdetével háromszáz forintos belépők is várják a Vidámpark látogatóit Budapesten. A legújabb szenzáció a tengelye körül átforduló Álomhajó, amely egy lány szerint jobb mint az orgazmus. A park 2000-ben 22 millió forint nyereséget hozott és egymillióan látogatták meg. A családi pénztárcát nem kímélő park 300-600 forintos jegyekkel várja a látogatókat. Az eddigi legkedveltebb a Looping Star, az átfordulós hullámvasút volt.
Beindult a vidámparki főszezon, amit a keddi borongós idő még nem igazolt, de a háromszáz forintos belépődíj bevezetése előtt már 33 ezren ruccantak ki a Városligetbe. Egy-két kisgyerek és bandákba verődő haver azért látható volt az évadnyitó sajtótájékoztató után, főként a dodzsem környékén.

A "villanyautókra" kiéhezetett média képviselőinek a Vidámpark vezetése nem okozott csalódást, a pálya közepén tartott sajtótájékoztató után két ingyen menettel lepték meg az újságírókat. Ahhoz képest, hogy a fiatal nemzedék helyett az öreg rókák jöttek tudósítani, nagyon élvezték, ahogy rögtönzött agressziójukkal levezethették a munkájuk során felgyülemlett stresszt.

Álomhajó: 400 Ft/élvezet

Looping Star
A legújabb szerzemény a 136 millió forintos Álomhajó, ami három évre került Magyarországra a bevétel bizonyos százalékáért. Tari Julianna főigazgató a megszokott vidámságával szintén felült a szerkezetre, ami a kalózhajóval ellentétben még a tengelye körül is megfordul.

"A barátnőm szerint ez jobb mint az orgazmus" - mondta az Indexnek egy fiatal lány, de ekkor a hajó az egekbe emelkedett. Ő már ült ilyenen Hollandiában, mégis látható izgalom fogta el, amikor fejjel lefelé lógott huszonöt méter magasból. Ekkor a rutintalanok zsebéből még az aprópénzek is kihulltak. Egy ilyen móka igencsak megviseli egy család pénztárcáját, hiszen négyszáz forintot kell fizetni néhány pillanatért. A parkra egyébként a 300-600 forintos jegyek a jellemzőek.

Looping Star a menő

Az átfordulós hullámvasútra 2000-ben több mint kétszázhúszezren váltottak jegyet. A Looping Star után a favázas hullámvasút és az elvarázsolt kastély volt a leglátogatottabb. A Vidámpark ugyan önkormányzati tulajdonban van, de önfenntartó. Tavaly 22 millió forint nyeresége volt egymillió látogatója után. Ebben az évben 75 milliót szánnak fejlesztésekre.