Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Önként jelentkezett az álrab

2006.09.20. 12:44
Az álrab, aki egy orgazda helyett töltötte le a férfi jogerősen kiszabott börtönbüntetését, szerdán önként jelentkezett a rendőrségen. A körözött férfi kihallgatását megkezdték.

Szerdán reggel önként jelentkezett a rendőrségen a körözés alatt lévő Békési Zoltán, aki rabdublőrként vált ismertté. A férfit ügyvédje is elkísérte, közölte a rendőrség. A dobozi férfit azért körözték, mert az eddigi adatok szerint ő ülte le a Lukács Istvánra orgazdaság miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetést, számolt be a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra százados elmondta, hogy a férfi kihallgatását a rendőrök megkezdték.

A BVOP augusztus 16-án egy bejelentés alapján tudta meg, hogy egy jogerősen elítélt orrgazda helyett más ülte le a kiszabott büntetést. Az egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt férfi helyett ülő fogvatartott 11 hónap letöltését követően szabadult a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből. A rab kiszabadulása után telefonon értesítették az intézet parancsnokát arról, hogy aki szabadult, nem egyezik meg azzal a személlyel, akinek a szabadságvesztést le kellett volna töltenie.

A rendőrségnek sikerült megállapítani a személyazonosságát annak a férfinak, aki Lukács István, Kecskemétre bejelentkezett lakos helyett letöltötte szabadságvesztését és mindkét személy ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrség közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A ténylegesen elítéltnek le kell tölteni jogerős szabadságvesztését is, de őt egyelőre nem találja a rendőrség. Békési Zoltán dobozi lakos fogva tartása 2,5 millió forintba került az államnak, ami napi mintegy 7400 forintot jelent "teljes ellátással", őrzéssel együtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!