Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Önként jelentkezett az álrab

2006.09.20. 12:44
Az álrab, aki egy orgazda helyett töltötte le a férfi jogerősen kiszabott börtönbüntetését, szerdán önként jelentkezett a rendőrségen. A körözött férfi kihallgatását megkezdték.

Szerdán reggel önként jelentkezett a rendőrségen a körözés alatt lévő Békési Zoltán, aki rabdublőrként vált ismertté. A férfit ügyvédje is elkísérte, közölte a rendőrség. A dobozi férfit azért körözték, mert az eddigi adatok szerint ő ülte le a Lukács Istvánra orgazdaság miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetést, számolt be a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra százados elmondta, hogy a férfi kihallgatását a rendőrök megkezdték.

A BVOP augusztus 16-án egy bejelentés alapján tudta meg, hogy egy jogerősen elítélt orrgazda helyett más ülte le a kiszabott büntetést. Az egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt férfi helyett ülő fogvatartott 11 hónap letöltését követően szabadult a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből. A rab kiszabadulása után telefonon értesítették az intézet parancsnokát arról, hogy aki szabadult, nem egyezik meg azzal a személlyel, akinek a szabadságvesztést le kellett volna töltenie.

A rendőrségnek sikerült megállapítani a személyazonosságát annak a férfinak, aki Lukács István, Kecskemétre bejelentkezett lakos helyett letöltötte szabadságvesztését és mindkét személy ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrség közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A ténylegesen elítéltnek le kell tölteni jogerős szabadságvesztését is, de őt egyelőre nem találja a rendőrség. Békési Zoltán dobozi lakos fogva tartása 2,5 millió forintba került az államnak, ami napi mintegy 7400 forintot jelent "teljes ellátással", őrzéssel együtt.