Bernadett
0 °C
4 °C

Amatőr postarablók Nagykanizsán

2003.10.30. 16:13
Tíz kilogramm aprópénzt zsákmányolt Nagykanizsán egy rablópáros csütörtök délben. A két férfi Trabanttal menekült el a helyszínről, az egyikőjüket forró nyomon elindulva, fél órával a rablás után már el is fogta a rendőrség.
Október 30-án dél előtt húsz perccel érkezett a nagykanizsai rendőrökhöz a bejelentés, miszerint két, fekete símaszkot viselő férfi ment be a Kodály Zoltán és a Bartók Béla utak sarkán álló kis postahivatalba.

Aprópénzért

A rablók betörték az ügyfélteret és az alkalmazottakat elválasztó üvegtáblát, majd kezükben fegyverrel pénzt követeltek. Miután két zsák (körülbelül tíz kilogramm) aprópénzt magukhoz vettek, futva távoztak az épületből. A tettesek fegyverüket nem használták, személyi sérülés sem történt a rablás során.

Trabanttal száguldottak el

Szemtanúk a helyszínre érkező rendőröknek elmondták, hogy látták a két rablót a postáról távozni, s pár sarokkal arrébb beszállni egy Trabant Kombiba, aminek a rendszámát is felírták.

A rendőrök mintegy 15-20 fővel a feltételezett menekülési útvonal menti városrész és a környék átfésülésébe kezdtek. Az egyik ház udvarában meg is találtáka keresett autót, a házban (alig fél órával a bűncselekmény elkövetése után) pedig elfogták a rablás egyik gyanúsítottját, egy 33 éves férfit, akit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vettek. Ellene fegyveres rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.