Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Ittas magyar száguldozót fogtak Ausztriában

2008.07.19. 16:58
Bevonták az osztrák rendőrök annak a magyar férfinak a jogosítványát, aki ittasan próbált elmenekülni egy rutinszondáztatás előtt. Az autós világítás nélkül száguldozott, végül kisodródott egy kanyarban.

Százhatvan kilométeres óránkénti sebességgel, világítás nélkül, ittasan, lakott területeken is száguldva menekült a szombatra virradó éjszakán az őt üldöző osztrák közlekedési rendőrök elől egy Ausztriában dolgozó fiatal magyar férfi Salzburg tartományban.

Az osztrák rendőrök rutinjellegű alkoholszondáztatást végeztek az L222-es számú országúton Mariapfarr község területén. A gépkocsiján arra haladó 25 éves magyar el akarta kerülni, hogy megszondáztassák, és a rendőrök jelzése ellenére továbbszáguldott. Ekkor a rendőrök üldözőbe vették. Erre a menekülő autós lekapcsolta járművének világítását, azt remélve, hogy az üldöző rendőrök így szem elől tévesztik.

A férfi Mauterndorf településen egy beláthatatlan éles kanyarban megelőzött egy járművet, de amikor vissza akart sorolni a jobb sávba, elvesztette uralmát a járműve felett, és lerohant az útról. Sodródása közben letarolta közlekedési jelzőtáblák tartóoszlopait, majd végül nekirohant egy facsoportnak.

Szerencséjére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, és megpróbált futva elmenekülni a helyszínről. Végül mégis elfogták, és elvégezték rajta az alkoholtesztet, ami 1,74 ezrelékes alkoholtartalmat mutatott ki a vérében. A rendőrök bevonták a Salzburg tartománybeli Tamswegben dolgozó magyar férfi jogosítványát, és feljelentést tettek ellene.