Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Kommandósok fogtak el tizenhárom rendőrt Borsodban

2007.05.17. 16:50
Pénzt fogadtak el a gyanú szerint néhány helyi autómentő cégtől azok a rendőrök, akiket ma vettek őrizetbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A rendőrök "támogatóikat" hívták balesetekhez menteni.

Összesen tizenhat gyanúsítottat, tizenhárom rendőrt és három autómentő vállalkozót vettek őrizetbe csütörtökön a Miskolci Nyomozó Ügyészség nyomozása alapján. A vesztegetéssel gyanúsított rendőrök a budapesti székhelyű Autópálya-rendőrség emődi és káli alosztályainál, az M3-as autópályán teljesítettek szolgálatot.

Az ügyészség szerint a rendőrök összejátszottak néhány helybéli autómentő céggel: baleset, műszaki meghibásodás vagy másmiatt elszállítandó autók mentéséhez kizárólagosan a nekik tejelő vállalkozókat hívták ki. A kenőpénzt elfogadó rendőröket egy belső ellenőrzés buktatta le.

A gyanúsítottakat kommandósok fogták el a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, a Miskolci Nyomozó Ügyészség és a REBISZ Ellenőrzési Szolgálata közös akciójában. A rendőrök és a vállakozók lakásán házkutatást is tartottak, jelenleg folyik az érintettek kihallgatása.

A REBISZ parancsnoka a 13 őrizetbe vett rendőrt - a fegyelmi eljárás elrendelésével egyidőben - szolgálati beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. A nyomozó ügyészség kezdeményezte minden gyanúsított előzetes letartóztatását, az erről döntő bírósági meghallgatások pénteken zajlanak majd a Miskolci Városi Bíróságon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!