Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kommandósok fogtak el tizenhárom rendőrt Borsodban

2007.05.17. 16:50
Pénzt fogadtak el a gyanú szerint néhány helyi autómentő cégtől azok a rendőrök, akiket ma vettek őrizetbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A rendőrök "támogatóikat" hívták balesetekhez menteni.

Összesen tizenhat gyanúsítottat, tizenhárom rendőrt és három autómentő vállalkozót vettek őrizetbe csütörtökön a Miskolci Nyomozó Ügyészség nyomozása alapján. A vesztegetéssel gyanúsított rendőrök a budapesti székhelyű Autópálya-rendőrség emődi és káli alosztályainál, az M3-as autópályán teljesítettek szolgálatot.

Az ügyészség szerint a rendőrök összejátszottak néhány helybéli autómentő céggel: baleset, műszaki meghibásodás vagy másmiatt elszállítandó autók mentéséhez kizárólagosan a nekik tejelő vállalkozókat hívták ki. A kenőpénzt elfogadó rendőröket egy belső ellenőrzés buktatta le.

A gyanúsítottakat kommandósok fogták el a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata, a Miskolci Nyomozó Ügyészség és a REBISZ Ellenőrzési Szolgálata közös akciójában. A rendőrök és a vállakozók lakásán házkutatást is tartottak, jelenleg folyik az érintettek kihallgatása.

A REBISZ parancsnoka a 13 őrizetbe vett rendőrt - a fegyelmi eljárás elrendelésével egyidőben - szolgálati beosztásából azonnali hatállyal felfüggesztette. A nyomozó ügyészség kezdeményezte minden gyanúsított előzetes letartóztatását, az erről döntő bírósági meghallgatások pénteken zajlanak majd a Miskolci Városi Bíróságon.