Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Radarokkal kutatnak holttestek után Balástyán

2002.06.05. 15:55
A Budapesti Geodéziai Intézet speciális radarral kapcsolódott be szerdán a Csongrád megyei Balástyán a sorozatgyilkossággal gyanúsított helybéli férfi állítólagos újabb áldozatainak felkutatásába, egyúttal folytatták a talajradaros vizsgálatot is.
A helyszínen az MTI munkatársa úgy értesült, hogy a speciális, úgynevezett szonar radarral azt a bányatavat vizsgálják át, amelybe a gyanúsított - elmondása szerint - a negyedik áldozatát rejtette el. A talajradarral az ötödik nő holttestét keresik a gyanúsított útmutatása alapján egy használaton kívüli szilváskertben.

A rendőrség nem nyilatkozik a Balástyán történtekről

A két állítólagos áldozat hetek óta tartó kereséséről, valamint az immár hat nő megölését magára vállaló 34 éves balástyai férfiról a rendőrség továbbra sem nyilatkozik. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán is csak annyit közölt az MTI-vel, hogy Balástyán információk ellenőrzése folyik. A szóvivő az üggyel kapcsolatban napvilágra kerülő különféle híreszteléseket nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni.

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított márciusban és áprilisban beismerte három nő meggyilkolását. Megmutatta azt is, hol rejtette el a tetemeket; a rendőrség a három nő holttestét rövid időn belül meg is találta. Május közepén egy negyedik, majd nem sokkal később egy ötödik nő meggyilkolását is magára vállalta a férfi, és ismét megmondta, hol találhatók a tetemek. Útmutatása nyomán egy bányatónál, valamint egy szilvásban keresik a holttesteket, mindeddig eredménytelenül.

A gyanúsított a múlt hét végén közölte a rendőrökkel, hogy hatodik áldozata is van: ő ölte meg 1998-ban azt a 18 éves prostituáltat, akinek a sínekre fektetett holttestét a vonat szinte darabokba tépte.