Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Továbbra is három ember megölésével gyanúsítják a balástyai sorozatgyilkost

2002.06.07. 13:54
Amíg nem találják meg a hetek óta hiába keresett holttesteket, továbbra is három ember megölésével gyanúsítják a balástyai sorozatgyilkost. Ezt Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője közölte. A 34 éves balástyai férfi eddig öt nő megölését vállalta magára.
Három nő megölésével gyanúsítják a március óta előzetes letartóztatásban lévő balástyai férfit, aki eddig öt nő meggyilkolását vállalta magára - közölte Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője sajtótájékoztatóján, Szegeden.

Elmondta: a 34 éves helybéli férfi márciusban és áprilisban három nő meggyilkolását ismerte be, és megmutatta azt is, hol rejtette el a tetemeket. A rendőrség a három nő holttestét rövid időn belül megtalálta.

Amíg nincs holttest, gyilkosság sincs

Május közepén a férfi újabb áldozatok megölését ismerte be, a holttesteket eddig azonban nem találták meg. A férfi elmondása szerint egy használaton kívüli szilváskertben ásta el egy feltehetően Kistelekről másfél éve eltűnt nő tetemét, amelyet két hete kutyákkal és talajradarral keresnek. Amíg nem találják meg a testet, addig csak a gyanúsított vallomása áll a rendőrség rendelkezésére, ez pedig önmagában nem bizonyíték a bűncselekmény elkövetésére.

A gyanúsított egy hete közölte kihallgatóival: ő ölte meg 1998-ban azt a 18 éves prostituáltat, akinek sínekre fektetett holttestét a vonat szinte darabokra tépte. - Ebben az ügyben az eljárás további folytatásához és a gyanúsított kihallgatásához szükség van a nyomozást megszüntető határozat hatályon kívül helyezésére, és további bizonyítékokkal kell alátámasztanunk a gyanúsított által elmondottakat - tette hozzá a nyomozó osztály vezetője.

A sorozatgyilkost elmeorvos vizsgálja

Kumbor Tibor elmondta, kétszer hazugságvizsgálatnak is alávetették a gyanúsítottat; a vizsgálat eredményes volt, de részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt. A balástyai férfit a jövő héten elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik. A nyomozó osztály vezetője hozzátette: a gyanúsított beszélt az elkövetési módokról is, de tetteinek okáról továbbra sem mond semmit.

A tájékoztatón elhangzott: a balástyai férfi beszámolt a rendőrségnek egy hatodik holttestről is, amely tudomása szerint a tanyájához közeli bányatóban van, és feltehetőleg egy külföldi állampolgárságú nő teteme. Ennek a nőnek a megölését a balástyai férfi nem vállalta magára. A rendőrség búvárok bevonásával és a speciális radarral kutat a holttest után a 8-9 méter mélységű tóban.