Erzsébet
1 °C
4 °C

Továbbra is három ember megölésével gyanúsítják a balástyai sorozatgyilkost

2002.06.07. 13:54
Amíg nem találják meg a hetek óta hiába keresett holttesteket, továbbra is három ember megölésével gyanúsítják a balástyai sorozatgyilkost. Ezt Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője közölte. A 34 éves balástyai férfi eddig öt nő megölését vállalta magára.
Három nő megölésével gyanúsítják a március óta előzetes letartóztatásban lévő balástyai férfit, aki eddig öt nő meggyilkolását vállalta magára - közölte Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője sajtótájékoztatóján, Szegeden.

Elmondta: a 34 éves helybéli férfi márciusban és áprilisban három nő meggyilkolását ismerte be, és megmutatta azt is, hol rejtette el a tetemeket. A rendőrség a három nő holttestét rövid időn belül megtalálta.

Amíg nincs holttest, gyilkosság sincs

Május közepén a férfi újabb áldozatok megölését ismerte be, a holttesteket eddig azonban nem találták meg. A férfi elmondása szerint egy használaton kívüli szilváskertben ásta el egy feltehetően Kistelekről másfél éve eltűnt nő tetemét, amelyet két hete kutyákkal és talajradarral keresnek. Amíg nem találják meg a testet, addig csak a gyanúsított vallomása áll a rendőrség rendelkezésére, ez pedig önmagában nem bizonyíték a bűncselekmény elkövetésére.

A gyanúsított egy hete közölte kihallgatóival: ő ölte meg 1998-ban azt a 18 éves prostituáltat, akinek sínekre fektetett holttestét a vonat szinte darabokra tépte. - Ebben az ügyben az eljárás további folytatásához és a gyanúsított kihallgatásához szükség van a nyomozást megszüntető határozat hatályon kívül helyezésére, és további bizonyítékokkal kell alátámasztanunk a gyanúsított által elmondottakat - tette hozzá a nyomozó osztály vezetője.

A sorozatgyilkost elmeorvos vizsgálja

Kumbor Tibor elmondta, kétszer hazugságvizsgálatnak is alávetették a gyanúsítottat; a vizsgálat eredményes volt, de részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt. A balástyai férfit a jövő héten elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik. A nyomozó osztály vezetője hozzátette: a gyanúsított beszélt az elkövetési módokról is, de tetteinek okáról továbbra sem mond semmit.

A tájékoztatón elhangzott: a balástyai férfi beszámolt a rendőrségnek egy hatodik holttestről is, amely tudomása szerint a tanyájához közeli bányatóban van, és feltehetőleg egy külföldi állampolgárságú nő teteme. Ennek a nőnek a megölését a balástyai férfi nem vállalta magára. A rendőrség búvárok bevonásával és a speciális radarral kutat a holttest után a 8-9 méter mélységű tóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?