Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vallott a balástyai sorozatgyilkos

2002.04.12. 13:13
Balástya községben eddig két nő holttestét találták meg a rendőrök, de a harmadik eltűnt után még nyomoznak. A gyanúsított férfi beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságokat: egy tanyára csalta a nőket, ahol végzett velük. A rendőrség feltételezi, hogy a férfi nem egyedül követte el a gyilkosságokat, de a tettes nem adta ki társát.
Megtalálták a holttestét szerdán este annak a lánynak, aki több mint három és fél éve tűnt el Balástyáról; a gyilkosság gyanúsítottját egy hónappal ezelőtt egy másik balástyai nő megöléséért vette őrizetbe a rendőrség - közölte Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

Az egy hónappal ezelőtt előzetes letartóztatásba helyezett 34 éves balástyai férfi korábbi kihallgatásakor beismerte a településről tavaly augusztusban eltűnt nő megölését, szerdán pedig az 1998 júliusában eltűnt lány meggyilkolását.

Egy tanyára csalták a lányokat

A tizenkilenc éves balástyai lány 2001. augusztus 21-én tűnt el, a szemtanúk utoljára motorkerékpárjával látták. Mivel felmerült a gyanú, hogy a lány bűncselekmény áldozata lett, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Osztálya nyomozott az ügyben.

- Több mint 6 hónapos intenzív, folyamatos felderítő munka eredményeként csütörtökön őrizetbe vettük Sz. Zoltán 34 éves, büntetett előéletű, balástyai lakost, aki kihallgatása során elismerte, hogy az eltűnt fiatal lányt megölte - mondta Bárány Zoltán, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elvégzett helyszíni szemle során egy elhagyott balástyai tanya kútjában megtalálták az eltűnt motorkerékpárt, valamint az elkövető útmutatása alapján a holttestet is.

Megölték, elásták

Most fény derült a korábbi gyilkosság részleteire is. A büntetett előéletű férfi elismerte, hogy 1998 júliusában egy barátjával anyagi haszonszerzés céljából az akkor 18 éves lányt egy balástyai tanyára csalták, ahol megölték, testét pedig elásták a közeli kukoricásban.

A férfi által megjelölt helyen a rendőrök halottkereső kutya segítségével a földben megtalálták a lány maradványait és személyes tárgyait. A férfi még nem nevezte meg társát, és azt sem mondta el, hogyan ölte meg a lányt.

- A tetem annyira mumifikálódott állapotban van, hogy csak az idegenkezűség állapítható meg, a gyilkosság módszere nem - tette hozzá Kumbor Tibor alezredes. A Szegedi Városi Bíróság március 8-án már előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.

Folytatódik a nyomozás

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tovább keresnek egy harmadik balástyai nőt, aki 1998 áprilisában tűnt el.