Vallott a balástyai sorozatgyilkos

2002.04.12. 13:13
Balástya községben eddig két nő holttestét találták meg a rendőrök, de a harmadik eltűnt után még nyomoznak. A gyanúsított férfi beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságokat: egy tanyára csalta a nőket, ahol végzett velük. A rendőrség feltételezi, hogy a férfi nem egyedül követte el a gyilkosságokat, de a tettes nem adta ki társát.
Megtalálták a holttestét szerdán este annak a lánynak, aki több mint három és fél éve tűnt el Balástyáról; a gyilkosság gyanúsítottját egy hónappal ezelőtt egy másik balástyai nő megöléséért vette őrizetbe a rendőrség - közölte Kumbor Tibor alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.

Az egy hónappal ezelőtt előzetes letartóztatásba helyezett 34 éves balástyai férfi korábbi kihallgatásakor beismerte a településről tavaly augusztusban eltűnt nő megölését, szerdán pedig az 1998 júliusában eltűnt lány meggyilkolását.

Egy tanyára csalták a lányokat

A tizenkilenc éves balástyai lány 2001. augusztus 21-én tűnt el, a szemtanúk utoljára motorkerékpárjával látták. Mivel felmerült a gyanú, hogy a lány bűncselekmény áldozata lett, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Osztálya nyomozott az ügyben.

- Több mint 6 hónapos intenzív, folyamatos felderítő munka eredményeként csütörtökön őrizetbe vettük Sz. Zoltán 34 éves, büntetett előéletű, balástyai lakost, aki kihallgatása során elismerte, hogy az eltűnt fiatal lányt megölte - mondta Bárány Zoltán, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elvégzett helyszíni szemle során egy elhagyott balástyai tanya kútjában megtalálták az eltűnt motorkerékpárt, valamint az elkövető útmutatása alapján a holttestet is.

Megölték, elásták

Most fény derült a korábbi gyilkosság részleteire is. A büntetett előéletű férfi elismerte, hogy 1998 júliusában egy barátjával anyagi haszonszerzés céljából az akkor 18 éves lányt egy balástyai tanyára csalták, ahol megölték, testét pedig elásták a közeli kukoricásban.

A férfi által megjelölt helyen a rendőrök halottkereső kutya segítségével a földben megtalálták a lány maradványait és személyes tárgyait. A férfi még nem nevezte meg társát, és azt sem mondta el, hogyan ölte meg a lányt.

- A tetem annyira mumifikálódott állapotban van, hogy csak az idegenkezűség állapítható meg, a gyilkosság módszere nem - tette hozzá Kumbor Tibor alezredes. A Szegedi Városi Bíróság március 8-án már előzetes letartóztatásba helyezte a férfit.

Folytatódik a nyomozás

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tovább keresnek egy harmadik balástyai nőt, aki 1998 áprilisában tűnt el.

  • Tippek
  • Babaváró hitel