Ágnes
-1 °C
2 °C

Balesetsorozat az M3-ason

2005.12.28. 12:06
Szerdára eső, havas eső lett a keddi havazásból, pénteken újabb csapadék várható. Az M3-as autópályán csúszkáló autók ütköztek, hatalmas a torlódás.

Több kilométeres kocsisor alakult ki az M3-as autópályán szerdán egy balesetsorozat miatt, adta hírül a HavariaPress. Az autópálya kifelé vezető pályatestjén, a 14-es kilométer-szelvényben több autó is szalagkorlátnak ütközött a csúszós úton.

A Fót és Mogyoród közti balesetek helyszínelése órákig tartott, emiatt több kilométer hosszú kocsisor alakult ki. Személyi sérülés nem történt.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint a havazás szerda délelőtt az ország észak-keleti megyéjében mondható intenzívnek, az ország többi pontján eső, havas eső esik. A keddi havazás a Dunantúlon hagyta a legmélyebb nyomokat, a hó vastagsága a 20 centit is meghaladhatja.

Előrejelzés

Csütörtökön enyhébb lesz az időjárás, csapadék nélkül, pénteken viszont a keddihez hasonló mennyiségű csapadék várható, de ennek nagy része eső, havas eső lesz. Szombatra ez a front is elmegy, felszakadozik a felhőzet, a következő csapadékos időszak már csak jövőre, hétfő körül várható. "Ha az összes várható csapadék hó formájában esne, akkor derékig érő hóban járnánk" - mondta a meteorológia illetékese.

A rédicsi határátkelőnél torlódás alakult ki, Szlovéniába ugyanis nem léphetnek be a kamionok a kamionok, közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. Szerda kora délután a kamionstopot feloldották. A főutak mindenhol járhatóak, a mellékutakon a forgalom lelassult, de folyamatos.

Közlekedés

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. 80 munkagéppel és 700 kézi hómunkással dolgozott kedden éjjel a főváros fő- és tömegközlekedési útjain, így az autóbuszjáratok menetrend szerint tudnak indulni - tájékoztatta az MTI-t szerda hajnalban Szegedi Péter szóvivő. Az FKF szóvivője emlékeztetett, hogy kedden 16.30 órakor véglegesen elállt a havazás a főváros térségében, és éjjel kettőkor eső, havas eső kezdődött O Celsius fokos hőmérséklet mellett.

Az éjszakai, illetve reggeli havazások a Dunántúl vasútvonalain, főleg Szombathely térségében okoznak késéseket a vasúti közlekedésben - közölte Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

Európában is rossz a helyzet

Európa szerte is gondokat okoz az erős havazás, Farnciaországban több száz autó akadt el a hóban, Olaszországban az útakadályokat okozó havazás miatt több autópályát lezártak. De Nagy-Britanniában is közlekedési fennakadásokat okozott a rossz időjárás. Bővebben >>>

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft