Oszkár
20 °C
29 °C

Rendőrségi mulasztások Vilmos herceg partiján

2003.08.14. 15:21
A brit rendőrség több riasztást is figyelmen kívül hagyott, amikor egy Oszama bin Ladenek öltözött férfi rontott be Vilmos herceg születésnapi bulijára. A helyszínen nem volt rendőr, a kamerák egy része előtt pedig autók parkoltak.
Aaron Barschak brit humorista meghívás nélkül, Oszama bin Ladennek öltözve zavartalanul sétálgatott a windsori kastélyban Vilmos herceg huszonegyedik születésnapja alkalmából. A férfi akadálytalanul jutott be a Waterloo terembe is, ahol felugrott a színpadra, majd beszélni kezdett a mikrofonba. Barschak végül arcon csókolta a döbbent Vilmos herceget. A bulin a királyi család több tagja - köztük a II. Erzsébet királynő - is jelen volt.

Nem volt felügyelet

Frank Armstrong parancsnok a londoni rendőrségtől elmondta, hogy Barschak több riasztót is beindított útja során, jelentette a BBC. Emellett a kastély kamerái is rögzítették a férfi útját, így a vezérlőben űlöknek is fel kellett volna figyelniük a behatolóra. Armstrong beismerte, hogy a rendőrség nem reagált a vészjelzésekre. A parancsnok szerint ez azért történhetett meg, mert az egyik riasztót az egyik vállalkozó kikapcsolta, több kamera képének egy részét pedig kitakarták a parkoló autók. Armstrong hozzátette, hogy sajnos a vállalkozókat sem felügyelték a rendőrök. Armstron azonban nem nyilatkozott ennek okairól.