Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Álbomba a Bazilikában

2002.01.05. 15:35
Ismeretlen tettes gyanús csomagot helyezett el a Bazilikában, majd a rendőrség segélyhívó számán közölte, bomba van az épületben. A tűzszerészek átvizsgálták a csomagot, amelyről kiderült, robbanóanyagot nem tartalmazott. Az elkövető azonban egy levelet hagyott maga után.
Rendőrök lepték el az V. kerületi Bazilika környékét, amikor a sekrestyés gyanús csomagot talált az épületben, az egyik szobor mellett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az alkalmazott a csomagot kivitte a a Szent István térre, majd értesítette a rendőrséget.

"Bomba a Bazilikában!"

Mindeközben a 107-es számra egy másik hívás is befutott. Egy férfihang közölte: bombát helyezett el a Bazilikában. A kiérkező tűzszerészek átvizsgálták a csomagot, de kiderült, csak imitálták a szerkezetet, robbanóanyagot nem tartalmazott.

A férfi a rendőrségen kívül a Bazilikát is felhívta. Elmondta, hogy az indítékait papírra vetette, és a levelet egy fővárosi telefonfülkében helyezte el. A BRFK munkatársai a megjelölt helyen meg is találták az írást, de annak tartalmáról a nyomozás érdekében nem kívánnak felvilágosítást adni.

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés alapos gyanúja miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?