Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Álbomba a Bazilikában

2002.01.05. 15:35
Ismeretlen tettes gyanús csomagot helyezett el a Bazilikában, majd a rendőrség segélyhívó számán közölte, bomba van az épületben. A tűzszerészek átvizsgálták a csomagot, amelyről kiderült, robbanóanyagot nem tartalmazott. Az elkövető azonban egy levelet hagyott maga után.
Rendőrök lepték el az V. kerületi Bazilika környékét, amikor a sekrestyés gyanús csomagot talált az épületben, az egyik szobor mellett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az alkalmazott a csomagot kivitte a a Szent István térre, majd értesítette a rendőrséget.

"Bomba a Bazilikában!"

Mindeközben a 107-es számra egy másik hívás is befutott. Egy férfihang közölte: bombát helyezett el a Bazilikában. A kiérkező tűzszerészek átvizsgálták a csomagot, de kiderült, csak imitálták a szerkezetet, robbanóanyagot nem tartalmazott.

A férfi a rendőrségen kívül a Bazilikát is felhívta. Elmondta, hogy az indítékait papírra vetette, és a levelet egy fővárosi telefonfülkében helyezte el. A BRFK munkatársai a megjelölt helyen meg is találták az írást, de annak tartalmáról a nyomozás érdekében nem kívánnak felvilágosítást adni.

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés alapos gyanúja miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.