Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bérgyilkos volt a lelőtt ukrán?

2005.09.08. 09:14
A Blikk értesülései szerint bérgyilkosságra készült az a négytagú ukrán banda, amelyre rendõrök lõttek rá Budán. A lapnak nyilatkozó nyomozó szerint a Komjádi uszodánál lezajlott trükkös lopási kísérlet csak egy ujjgyakorlat lett volna a társaságnak, de profikhoz méltatlan hibát követtek el.

A Blikk szerint a rendõrség mellett az ország terror elleni védelmén dolgozó, titkosszolgálati eszközöket is használó szervek is azonnal megkezdték az amerikai gyártású és New- York-i rendszámmal ellátott Mitsubishivel papírok nélkül utazó ukrán társaság vizsgálatát.

Nem egyszerû rablás

A lapnak név nélkül nyilatkozó nyomozó szerint számos jel mutat arra, hogy a banda hétfõn elkapott banda nem egyszerûen rabolni érkezett Budapestre, hanem bérgyilkosság, vagy véres leszámolás lett volna a társaság feladata. A rendõrök eddig nem találták meg sem az üldözés során életveszélyes lövést kapott bandatag, sem a másik elfogott ukrán papírjait. Egyelõre az autó dokumentumai sem kerületek elõ. A harmadik bandatag pedig még szökésben van.

A társaság valószínûleg ujjgyakorlatnak szánta a hétfõ esti trükkös lopást, amelybe belebukott - állította a lapnak a nyomozó - de fegyelmezetlenségükkel profikhoz méltatlan hibát követtek el.

Botlás közben

Mint emlékezetes, a rendõrök hétfõ este akkor vették üldözõbe az ukrán csoportot, amikor az uszoda parkolójában összetûzésbe kerültek annak az autónak a tulajdonosával, amelybõl trükkös lopással ki akarták venni a tulajdonos táskáját. Rövid autós üldözés után a társaság gyalog próbált menekülni, de a rendõrök az egyik ukrán életveszélyesen megsebesítették. A másik személy elfogása közben szenvedett könnyebb sérülést, harmadik társuk elmenekült.

A rendõrség vizsgálata szerint egyébként a csoportot üldözõ rendõr nem szándékosan lõtt rá az ukránokra, hanem üldözés közben megbotlott, és a figyelmeztetõ lövésre kibiztosított fegyver az esés közben sült el. Sajtóhírek szerint az ukránt szívtájéki lõtt sérüléssel vitték kórházba.