Krisztina
19 °C
25 °C

Elbukták a Beatles-tesztet a brazil turisták

2003.08.22. 14:14
Popzenei műveltségük hiánya miatt utasítottak ki hat brazil turistát Nagy-Britanniából. A brazilok állításuk szerint egy liverpooli Beatles-fesztiválra érkeztek, ám azt sem tudták, kicsoda Yoko Ono. A legfájóbb tévedésük mégis az lehetett, hogy halottnak hitték Ringo Start.
Kiutasítottak hat brazil turistát Nagy-Britanniából, mert nem tudtak választ adni néhány egyszerű, a Beatlesszel kapcsolatos kérdésre. A kiutasítottak beutazásukkor azt állították, hogy a liverpooli Mathew Street Festivalra, a szokásos évi Beatles-ünnepre érkeztek.

A rendezvény Liverpool leghíresebb zenei fesztiválja, tavaly 300 ezer fanatikus látogatott el rá.

Halottnak hitték Ringo Start

A brazilok olyan egyszerű kérdésekre sem tudták a választ, hogy kicsoda Yoko Ono, sőt azt hitték, Ringo Star halott - írta a Daily Post című bulvárlap. A brit bevándorlási hivatal szerint ezek olyan alapvető információk, amiket egy rajongónak feltétlenül tudnia kell.

A turisták még Beatles-számok címeit sem tudták felidézni.

Témába vágó keresztkérdések

A brit belügyminisztérium szóvivője a BBC-nek elismerte, hogy valóban kiutasítottak hat brazil állampolgárt. A portugálul beszélő bevándorlási tisztek, miután megtudták a hatok úticélját, egyszerű keresztkérdéseket tettek fel a témában - mondta a szóvivő.

A brazil turistacsoport többi tagja gond nélkül bejutott az országba - írja a BBC.