Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Bombariadó a metrókban

2001.09.17. 16:17
Nem zárták le a fővárosi metróvonalakat a rendőrök, annak ellenére, hogy egy férfi a föld alatti tömegközlekedési eszközök felrobbantásával fenyegetőzött hétfőn reggel. Mialatt a tűzszerészek bombát kerestek a szerelvényekben és mindhárom metróvonalon, az utasok gondtalanul utazhattak a járatokon. A Készenléti Rendőrség szakemberei délután három órára végeztek a három szakasz átvizsgálásával, ám bombát nem találtak.
A metró fel fog robbanni - szólalt meg egy férfi hang reggel fél hét előtt a BKV központi telefonvonalán hétfőn reggel. Mivel az ismeretlen nem közölte, hogy a három metróvonal közül melyiket akarja felrobbantani, ezért a Készenléti Rendőrség munkatársai mindegyiket külön-külön átvizsgálták. Ez azt jelenti, hogy a budapesti föld alatti közlekedés teljes pályáját átkutatták.

A munkálatokat már reggel elkezdték a tűzszerészek, ám a több kilométeres szakaszokat hat órát tartott átkutatni. Préházi Ildikó, a Készenléti Rendőrség szóvivője az Indexnek elmondta: délután három órára végeztek a szakemberek mindhárom metróvonallal. Szerencsére egyetlen bombát sem találtak.

Mialatt a rendőrség emberei keresték a bombát, illetve az ilyenkor szokásos gyanús szatyrot, az utasok mit sem sejtve utazhattak a metrókocsikban. Ugyanis egyik vonalat sem zárták le a rendőrök, az utazók csupán annyit észleltek az egészből, hogy több ideig kell várni a szerelvényekre. Az eddigi két-három perces követési távolságot most öt-hat percesre növelték.

Az ismeretlen telefonáló ellen közveszéllyel való fenyegetés vétsége miatt eljárást indít a rendőrség.