'Dobja el azonnal a joystickot!'

2004.12.18. 16:46
Erőszakos játékszoftverekkel játszhattak egy amerikai börtön elítéltjei, ugyanis a jeffersoni fegyház Playstation gyűjteményét nem elég gondosan válogatták össze. A hatóságok nyolcvan játékot "koboztak el" a büntetésvégrehajtási intézettől.

Egészen decemberig nyugodtan folytathatták bűnöző életmódjukat a jeffersoni börtön bentlakói, mégha csak virtuálisan is. A fokozott biztonsági előírásairól híres "korrekciós intézet" elítéltjei ugyanis szabadidejükben a Missouri állam fegyházának játékszobájában meglehetősen véres szoftvergyűjteményből válogathattak kedvükre.


Jelent a BloodRayne-ből
Forrás: www.bloodrayne2.com

Mint kiderült, a Playstation lemezek között jócskán akadt erőszakos, bűncselekmények elkövetését szimuláló játék is, így gyakorlatilag olyan cselekvéssel - többek között gyilkolással, testi sértéssel, autólopással - tölthették büntetésük szabad perceit a rabok, ami miatt tulajdonképp bekerültek a szigorú fegyházba, írja a Smoking Gun.

A többnyire rendkívül véres játékok - mint például a listán szereplő Hitman, Max Payne, Grand Theft Auto, vagy BloodRayne - feltehetőleg a fegyház alkalmazottainak figyelmetlenségéből kerülhettek a szabadidő békés eltöltését szolgáló gyűjteménybe. A nem túl szerencsés válogatásra azután derült fény, hogy a Kansas City Star börtönben járó riportere rákérdezett: helyes-e ha a nemi erőszakért, fegyveres rablásért ülő rabok olyan játékokkal fejleszthetik készségeiket, mint a vérgőzös jelenetekben bővelkedő BloodRayne.

A büntetésvégrehajtás tisztviselői azonnal kiválogatták azt a nyolcvan játékot, ami szerintük nem való a csaknem kétezer rabot rács mögött tartó intézetbe, így az elítéltek a jövőben nem élhetik ki erőszakos hajlamaikat a Mortal Kombat, a Bad Boys, vagy a Red Dead Revolver szereplőinek bőrébe bújva. A játékok egyébként nem állami pénzen kerültek a börtön falai közé, a rabok saját keresetük egy részét dobták össze a PS-szoftverekre.