Sára, Márió
2 °C
6 °C

Floridában fogták el a magyar szökevényeket

2003.12.18. 13:54
Tíz éve az Egyesült Államokban bujkáló magyar bűnözőpárost fogtak el Floridában - írta egy helyi napilap. Botos és Balogh a magyar rendőrség tájékoztatása szerint 1999-ben még magyarországon követett el bűncselekményt, körözésüket 2000-ben rendelték el.
Tíz éve szökésben lévő magyar bűnözőket fogtak el a floridai hatóságok. A 45 éves Balogh Lászlót és a 32 éves Botos Magdolnát gyilkosság, csalás és kábítószer-kereskedelem vádjával körözik a magyar hatóságok - írja a Florida Times Union.

A floridai belügyminisztérium szűkszavú közleménye szerint a pár New Jerseyből menekült Floridába, miután egy ottani bíróság letartóztatási parancsot adott ki ellenük. Botos és Balogh alkalmi munkákból tartotta el magát - írja a Times Union. Elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást - mondta el a lapnak Ed Williams, a kábítószerügyi hatóság Észak-Floridai Nagyforgalmú Körzetének parancsnoka.

Három éve szöktek csak meg

"Csalás, kábítószerrel való visszaélés és emberölésre felbújtás" vádjával keresték Botost és Baloghot a magyar bűnüldöző hatóságok - nyilatkozta az Indexnek Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs főigazgatója. A körözési parancsot a Nógrád Megyei Bíróság adta ki a pár ellen kétezerben, miután nem jelentek meg a felbujtási ügy tárgyalásán.

A bűncselekményt egyébként 1999-ben követték el - mondta el Garamvölgyi. A szóvivő "teljes mértékben hibásnak" nevezte a Times Union értesülését arról, hogy a gyanúsítottak tíz éve lennének szökésben. A letartóztattak kiadatásáról a magyar és az amerikai igazságügyi minjisztérium folytattja a tárgyalásokat.