Halálra ítélték a floridai magyarok gyilkosait

2003.02.21. 13:24
A floridai legfelsőbb bíróság elutasította annak a két férfinak a kegyelmi kérvényét, akik különös kegyetlenséggel öltek meg két tehetős magyart még 1995-ben.
A floridai legfelsőbb bíróság egyhangúlag elutasította annak a két férfinak a kegyelmi kérvényét, akiket már első fokon is halálra ítéltek egy különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért. Daniel Lugo és Noel Doorbal annak a bandának volt tagja, amelyik a tehetős emberek elrabolta, megkínozta, majd végül pénzt követelt tőlük. A két férfit több gyilkosságban való részvételért és azok végrehajtásáért sújtották halálbüntetéssel.

Feldarabolták őket

A két férfi 1995-ben megölt egy magyar származású párt, az akkor 33 éves Frank Grigát, és a 23 éves Krisztina Furtont. Griga közel tízmillió dollárt keresett azzal, hogy szexvonalakat működtetett. Griga egy fejére mért ütésbe halt bele, amikor a férfiak a Miami Lakesben fekvő lakása kódját akarták megszerezni. Furtonnal egy állatok elaltatásához használt szer túladagolása végzett. A tettesek a két holttestet láncfűrésszel és fejszével feldarabolták, majd felgyújtották, a maradványokat pedig hordókba és vödrökbe rejtve szórták szét floridai utak mellett.

Többször próbálták megölni

A bíróság Lugót Marcello Schiller üzletember elrablásában és megkínzásában is bűnösnek találta. A férfit 1994-ben egy hónapig falhoz láncolva tartották, szemét bekötötték, testén égő cigarettacsikkeket nyomtak el. Emellett éheztették, és erőszakkal itattak vele alkoholt. Végül a férfi beleegyezett, hogy 1,2 millió dolláros bankszámláját és házát elrablóira írassa át. Ekkor a férfiak autóbalesetet rendeztek, de Schiller nem halt meg. Ekkor felgyújtották a kocsit, de a férfi ezt is túlélte. Ezután áthajtottak rajta, és azt hitték, hogy végeztek vele, de Schiller megint megmenekült. Amikor ezt megtudták, kitervelték, hogy a férfit megfojtják a kórházban. Be is mentek a miami kórházba, de Schiller addigra már egy New York-i kórházba szállíttatta át magát, jelentette a floridai Sun-Sentinel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Bankszámla