Árpád
-2 °C
4 °C

Gyerekek pecázták ki a bőröndbe zárt holttestet

2007.10.19. 10:03
Gyanútlan gyerekek bukkantak rá egy feltehetően 4-8 éves kisgyerek bőröndbe zárt holttestére az ausztráliai Új-Dél-Wales egyik tavában. A meztelenre vetkőztetett holttestet zacskóba csomagolták, úgy tették a bőröndbe, a rendőrség szerint ezután két napot töltött a vízben.

Óriási felháborodást okozott Ausztráliában, hogy gyerekek egy bőröndbe zárt kisfiú holttestét horgászták ki egy tóból Ambarvale külvárosában, írja a BBC. Az feltételezik, hogy a gyerek 4-8 éves lehetett. A rendőrség most ellenőrzi az iskolákat, hogy honnan tűntek el gyerekek az utóbbi időben.

A holttestet megtaláló gyerekek először azt gondolták, egy disznó van a csomagban, közölte a sydney-i rendőrség. Morris Iemma Új-Dél-Wales miniszterelnöke elmondta, hogy az áldozatot meztelenül zacskóba tekerték, úgy helyezték a bőröndbe.

„Éppen robogóztunk, mikor egy barátunk odajött, és azt mondta, egy döglött disznót találtak a halastóban. Így lementünk megnézni. Fogtunk néhány botot, megfordítottuk, és akkor vettük észre a lábfejeket. Azonnal szóltunk a rendőrségnek” – mesélte a megtaláló gyerekek egyike az ausztrál tévében.

A rendőrség szerint a halott gyerek Ausztrália bármely részéből származhat. A vizsgálat szerint a bőrönd legalább két napja úszott a vízben.

„Egész egyszerűen ez a legszörnyűbb tett, amit el lehet képzelni” – fogalmazott Morris Iemma csütörtöki nyilatkozatában. „Az, hogy gyerekek egy csoportja tette a borzasztó felfedezést, sokkolta a helyi közösséget” – tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?