Diána
12 °C
27 °C

Gyerekek pecázták ki a bőröndbe zárt holttestet

2007.10.19. 10:03
Gyanútlan gyerekek bukkantak rá egy feltehetően 4-8 éves kisgyerek bőröndbe zárt holttestére az ausztráliai Új-Dél-Wales egyik tavában. A meztelenre vetkőztetett holttestet zacskóba csomagolták, úgy tették a bőröndbe, a rendőrség szerint ezután két napot töltött a vízben.

Óriási felháborodást okozott Ausztráliában, hogy gyerekek egy bőröndbe zárt kisfiú holttestét horgászták ki egy tóból Ambarvale külvárosában, írja a BBC. Az feltételezik, hogy a gyerek 4-8 éves lehetett. A rendőrség most ellenőrzi az iskolákat, hogy honnan tűntek el gyerekek az utóbbi időben.

A holttestet megtaláló gyerekek először azt gondolták, egy disznó van a csomagban, közölte a sydney-i rendőrség. Morris Iemma Új-Dél-Wales miniszterelnöke elmondta, hogy az áldozatot meztelenül zacskóba tekerték, úgy helyezték a bőröndbe.

„Éppen robogóztunk, mikor egy barátunk odajött, és azt mondta, egy döglött disznót találtak a halastóban. Így lementünk megnézni. Fogtunk néhány botot, megfordítottuk, és akkor vettük észre a lábfejeket. Azonnal szóltunk a rendőrségnek” – mesélte a megtaláló gyerekek egyike az ausztrál tévében.

A rendőrség szerint a halott gyerek Ausztrália bármely részéből származhat. A vizsgálat szerint a bőrönd legalább két napja úszott a vízben.

„Egész egyszerűen ez a legszörnyűbb tett, amit el lehet képzelni” – fogalmazott Morris Iemma csütörtöki nyilatkozatában. „Az, hogy gyerekek egy csoportja tette a borzasztó felfedezést, sokkolta a helyi közösséget” – tette hozzá.