Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ketten fulladtak bányatavakba Hevesben

2007.06.21. 11:39
Az elmúlt 24 órában két ember is bányatóba fulladt Heves megyében. Borsodban még keresik a gyerekeket, akiket a Sajó sodort el.
Heves megyében az egyik baleset szerdán este történt, egy Petőfibánya közeli bányatóban, az áldozatot búvárok segítségével kutatták fel a hatóságok.

Füzesabonynál is meghalt egy férfi

Egy másik férfi holttestét csütörtök reggel még keresték a különleges mentők a Füzesabony közelében található alatkai sóderbányatóban. A halálesetek körülményeit a rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Folytatják a Sajóban eltűnt gyerekek keresését

Még mindig keresik azokat a gyerekeket, akiket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyéten térségében sodort el a Sajó - közölte a megyei rendőrség kommunikációs irodája.

A két tizenkét éves fiút szerdán sodorta el a folyó, miközben át akartak kelni vízen, ám egyikük sem tudott úszni. A rendőrség szerint a sodrás elvitte őket.

Szerdán késő estig tartott a kutatás, ám nem találták meg a gyerekeket. Több mint száz ember várakozott a folyóparton.

Speciális mentők is dolgoznak a helyszínen

A két fiút a rendőrség, a tűzoltóság, a polgárőrség és a miskolci Spider Speciális Mentőcsapat munkatársai is keresték.

Lehóczki László, a speciális mentőcsoport vezetője elmondta: szerda este átkutatták a területet, nemcsak a part mentén keresték a fiúkat, hanem a búvárok is átvizsgálták az érintett folyószakaszt, de a keresés nem vezetett eredményre, így tovább folytatják a kutatást.

Fokozott rendőri jelenlét a Tiszán

Nyáron többet ellenőrzik a szabad vizeket és a kijelölt fürdőzőhelyeket, közölte a szegedi vízirendészet parancsnok-helyettese csütörtökön. Megyeri Árpád sajtótájékoztatón elmondta: a Tiszát az országhatártól a tiszaugi hídig, 247 folyamkilométeren ellenőrzik, két szolgálati helyről, Szegedről és Csongrádról. A munkát nyolc vízi járművel, valamint terepjárókkal végzik; napi rendszerességgel, folyamatosan ellenőrzik a területet.

Szeged belterületén jelenleg nincs kijelölt fürdőhely, azaz tilos a Tiszában úszni, csak a napozás megengedett a parton. A városhoz legközelebbi kijelölt fürdőhely Algyőnél van.