Boglárka
19 °C
35 °C

Ötvennyolc szúrással gyilkolta meg barátnője apját

2003.10.09. 15:21
Elfogták a soroksári késelős gyilkosság gyanúsítottját a rendőrök. Az áldozat lányának barátja arra akarta rábeszélni az idősebb férfit, hogy hagyja abba családja terrorizálását. A közös mulatozást követő beszélgetés eldurvult, a gyilkos ötvennyolc késszúrással végzett áldozatával.
Lányának a barátja gyilkolta meg a gyanú szerint azt a férfit, akinek összeszurkált holttestére a Soroksári-Dunában bukkantak rá szeptember végén. Az áldozat testén az orvosszakértők összesen 58 késszúrást találtak, becslések szerint ezek harmada önmagában is halálos volt.

Terrorizálta a családot

A nyomozók szerdán vették őrizetbe a gyilkosság gyanúsítottját, a férfi lányának barátját. A férfi részletes, feltáró jellegű beismerő vallomásában azzal indokolta tettét, hogy az idős ember folyamatosan terrorizálta a családot.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a fiatalabbik férfi rendszeresen próbálta győzködni a barátnője apját, hogy hagyjon fel a család rendszeres zaklatásával. Szeptember 28-án mindketten a Soroksári Napok rendezvényein szórakoztak, majd kivonultak a Duna-parthoz, hogy tovább vitatkozzanak egymással.

Bekattant, majd döfött

A vita hevében a fiatal férfi "bekattant", és késével nekiesett a 64 éves férfinak. Miután csaknem hatvanszor megszúrta az áldozatot, a holttestet bedobta a vízbe.

A gyilkosság másnapján felfedezett holttestnél az ékszerein és az óráján kívül csak egy rokona telefonszámát találták meg. A rendőrök gyanúja ezért hamar a család tagjaira terelődött, őket ezért kihallgatták a férfi eltűnésének körülményeiről.

A pszichológus szakértők hazugságvizsgálat elvégzését is javasolták, így derült fény arra, hogy a férfit a vele egy háztartásban élő lányának élettársa gyilkolhatta meg. A férfit jelenleg elmeszakértők vizsgálják. A vizsgálat eredménye döntheti majd el, hogy pontosan mivel is gyanúsítják meg a fiatal férfit.