Laura, Alida
15 °C
32 °C

Bush partilázban

2003.12.22. 16:26
"Köszönjük, hogy eljött, haladjon a kijárat felé" - tessékelték ki a duhajkodó sajtómunkásokat az elnöki parti végén. George W. Bush eddig hétezerszer fényképezkedett félismeretlenekkel. Az antialkoholista elnök húsz partiján négyszáz liter tojáslikőr fogyott tizenhatezer báránycomb és huszonháromezer rákfelfújt mellett.
Bush elnök karácsonykor bemutatta, miért is szerethetik az emberek - írja az alapvetően demokrata érzelmű New York Times. A korábban koránfekvő, a vacsoraesteket kerülő elnök a legapróbb részletekre is odafigyelő, mégis oldott társalgóvá vált - írja a lap.

Mosoly, hétezerszer

Pedig a karácsonyi szezon nem kis megterhelést jelenthet a korábbi alkoholproblémái miatt antialkoholista, erősen vallásos, koránfekvő-koránkelő elnök számára. A december 3. óta tartó szezonban Bush eddig húsz vacsoraestet adott, hétezer vendéggel rázott kezet, mosolygott a kamerába, váltott pár baráti szót.

A meghívottak nagy része elnököktől függetlenül állandó, Bushnak kevés beleszólása van a vendéglista összeállításába. Bár a tömeg nagy részét alig ismeri, mégis mindenkiről tud valami személyeset - írja a Times.

Duhaj média

A legmegterhelőbb nap talán múlt csütörtök lehetett, amikor egymás után két hatszáz fős partit adott a média képviselőinek. A Bush házaspár délután öttől este kilencig állt a bejáratnál kezet rázva minden belépővel.

"Haladjon a kijárat felé!"

Ráadásul a vendégek este tízkor, amikor Bush általában már ágyba bújik, még keményen partiztak. A problémát az elnök társasági segédei oldották meg, Bushénál talán keményebb stílusban.

"Köszönjük, hogy eljött, kérjük haladjon a kijárat felé" - idézi fel a mondatot Gordon Johndroe, a first lady sajtótitkára.

Az elnöki fogadásokon 16 000 báránycombot és 23 000 rákfelfújtat szolgáltak fel. A karácsonykor hagyományosan fogyasztott tojáslikőrből négyszáz liter fogyott. Bár régebben voltak problémák, az idén nem tűnt el a házi ezüst egyetlen darabja sem - tudta meg a New York Times.