Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Bush nem használ többé e-mailt

2001.03.21. 12:10
Az Egyesült Államok első embere sajnálattal tudatta minden közeli ismerősével, hogy a jövőben ne is számítsanak elektronikus levelére, nem fog többet e-mailezni. Mindezt pedig óvatosságból teszi: az ország első embere nem szeretné, ha egy bizalmasnak szánt levele valamelyik nyilvános fórumon bukkanna fel, avagy megjelenne nyomtatásban.
Az amerikai elnök - mielőtt még a Fehér Ház lakója lett volna - napi rendszerességgel nyomta meg a reply gombot, és írt vadul, nem sokat törődve a helyesírással - állítják közeli barátai.

Ám elnöki beiktatása után Bush levelet írt az összes közeli barátjának - közli a The New York Times -, melyben tudatta velük, hogy ügyvédei tanácsára a jövőben már nem levelezgethet kedvére. Minthogy bármi, amit ír, annak súlya van. Az ország első embere nem szeretné, ha egy bizalmasnak szánt levele valamelyik nyilvános fórumon bukkanna fel, avagy megjelenne nyomtatásban.

Az elnökválasztási kampány időszakában Bush napi több tucat e-mailt írt, minthogy így könnyebb volt tartania a kapcsolatot munkatársaival, barátaival. Eme izgalmas hetek alatt több ízben is bizalmas információkat közölt houstoni Patrick Oxford barátjával, akinek elmondása szerint az elnök igen bőbeszédű, ami leveleiben is érezhető, bár néha a helyesírási hibák miatt nem éppen egyszerű a lényeget megérteni.

Bill Clinton nem volt nagy levelező, ő inkább a telefonért nyúlt, ha akart közölni valamit valakivel. Nem így Monica Lewinsky, aki a volt elnökkel eltöltött légyottjait leveleiben tárgyalta meg barátnőjével, amely irományok végül is a bíróság előtt landoltak.

Szinte bizonyos, hogy Bush nem effajta megfontolások által vezérelve jutott el elhatározásáig. Talán elhallatszott egészen a Fehér Házig az a sok sirám, amely a kongresszusi képviselők irodáit hagyja el. A Kongresszus tagjai ugyanis nem győznek válaszolni arra a tömérdek e-mailre, amelyben választóik különböző sérelmeiket osztják meg velük.

  • Vennék
  • Hírek