Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Hétéves kislány a bandaháborúk legújabb áldozata

2003.09.16. 12:52
Az ismeretlen elkövető agyonlőtte az apát, majd az áldozat sikoltozva menekülő hétéves kislányát lőtte hátba Észak-London egyik lakásában. Az eset megdöbbentette a brit közvéleményt, tudósítók szerint a helyi jamaicai bandák háborújának történetében ez volt a legkegyetlenebb kivégzés.
A rendőrség szerint a hétéves Toni-Ann Byfieldnek azért kellett meghalnia, mert apja vasárnapi meggyilkolásának ő lehetett az egyetlen szemtanúja. A sikoltozva menekülő kislányt a támadó közvetlen közelről lőtte hátba a folyosón. A kislány alig pár nappal korábban érkezett meg Jamaicából, és első iskolanapjára készült.

Bandaháborúk

Az észak-londoni Kensal Greenben történt kettős gyilkosság sokkolta a brit közvéleményt. Azt a londoni rendőrség is elismeri, hogy a jamaikai bandaháborúk történetében még nem találkoztak ilyen kegyetlen leszámolással, jelentette a The Sun.

Hatszor lőttek rá

John Cole nyomozó elmondta, hogy a 41 éves Bertram Byfield nem rablótámadás, hanem minden bizonnyal "célzott" gyilkosság áldozata lett. A férfi két évvel ezelőtt szabadult a börtönből, miután kábítószer-kereskedelemért kiszabott kilencéves börtönbüntetése egy részét letöltötte. Byfieldre csak tavaly hatszor lőttek rá London különböző részein, a rendőrök szerint a konkurens jamaikai bandák fegyveresei. Coles nyomozó azonban hozzátette, elképzelhető, hogy a mostani gyilkosság indítékát Jamaicában kell keresni.

Egyre több lövöldözés

A kettős gyilkossággal kapcsolatban a rendőrség őrizetbe vett egy 23 éves férfit, de csak annyit mondtak, hogy még korai volna találgatni. A környéken mindenesetre az elmúlt időszakban ugrásszerűen megszaporodtak a fegyveres támadások. Idén öt emberölésről, hat gyilkossági kísérletről, és hét tűzharcról érkezett bejelentés. Egy évvel korábban egyetlen ilyen bűncselekmény sem történt a környéken.