Judit
3 °C
7 °C

Hétéves kislány a bandaháborúk legújabb áldozata

2003.09.16. 12:52
Az ismeretlen elkövető agyonlőtte az apát, majd az áldozat sikoltozva menekülő hétéves kislányát lőtte hátba Észak-London egyik lakásában. Az eset megdöbbentette a brit közvéleményt, tudósítók szerint a helyi jamaicai bandák háborújának történetében ez volt a legkegyetlenebb kivégzés.
A rendőrség szerint a hétéves Toni-Ann Byfieldnek azért kellett meghalnia, mert apja vasárnapi meggyilkolásának ő lehetett az egyetlen szemtanúja. A sikoltozva menekülő kislányt a támadó közvetlen közelről lőtte hátba a folyosón. A kislány alig pár nappal korábban érkezett meg Jamaicából, és első iskolanapjára készült.

Bandaháborúk

Az észak-londoni Kensal Greenben történt kettős gyilkosság sokkolta a brit közvéleményt. Azt a londoni rendőrség is elismeri, hogy a jamaikai bandaháborúk történetében még nem találkoztak ilyen kegyetlen leszámolással, jelentette a The Sun.

Hatszor lőttek rá

John Cole nyomozó elmondta, hogy a 41 éves Bertram Byfield nem rablótámadás, hanem minden bizonnyal "célzott" gyilkosság áldozata lett. A férfi két évvel ezelőtt szabadult a börtönből, miután kábítószer-kereskedelemért kiszabott kilencéves börtönbüntetése egy részét letöltötte. Byfieldre csak tavaly hatszor lőttek rá London különböző részein, a rendőrök szerint a konkurens jamaikai bandák fegyveresei. Coles nyomozó azonban hozzátette, elképzelhető, hogy a mostani gyilkosság indítékát Jamaicában kell keresni.

Egyre több lövöldözés

A kettős gyilkossággal kapcsolatban a rendőrség őrizetbe vett egy 23 éves férfit, de csak annyit mondtak, hogy még korai volna találgatni. A környéken mindenesetre az elmúlt időszakban ugrásszerűen megszaporodtak a fegyveres támadások. Idén öt emberölésről, hat gyilkossági kísérletről, és hét tűzharcról érkezett bejelentés. Egy évvel korábban egyetlen ilyen bűncselekmény sem történt a környéken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?