Indul az amerikai Big Brother

2000.07.07. 07:29
A Németországban igen sikeresnek bizonyult, de folyamatosan kritizált Reality-Show amerikai változata szerda estétől fut a CBS csatornán. Öt férfi és öt nő költözött be előző nap egy Los Angeles melletti házba. A tét ez alkalommal félmillió dollár.
Az egyik legnagyobb amerikai tévécsatorna szerda estétől sugározza a Big Brother showt. A holland és német mintának megfelelően itt is tíz résztvevő vállalta a legfeljebb 90 napig tartó teljes nyilvánosságot. A show hagyományihoz híven a résztvevők minden percüket megfigyelés alatt töltik az elkövetkező három hónapban.

Big Brother Amerikában
A Los Angeles mellett felhúzott különleges házban 28 kamerát és 60 mikrofont helyeztek el. Itt sincs rádió, telefon, újságok vagy televízió. A résztvevők azért harcolnak, hogy a nézők ne őket ejtsék ki a műsorból. A félmillió dolláros fődíj annak jár, aki a show legvégéig a házban marad.

Az öt férfi és az öt nő közül csak ketten házasok. George, a 41 éves építési vállalkozó, a Big Brother házba való bevonulásakor könnyek közt búcsúzott el három lányától és feleségétől.

A Big Brother már a második Reality-Show, amelyet Európából importál a CBS. A lakatlan szigeten való túlélést bemutató "Survivor" az elmúlt hetekben kiugró nézettséget hozott az amerikai adónak. A most induló Big Brother showtól hasonló eredményeket várnak. A házban élők életéről készült napi összefoglalókat hetente ötször sugározzák majd.