Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Lezuhant egy kisrepülő Moszkva mellett

2005.11.20. 11:36
Moszkva mellett lezuhant egy Cessna kisgép, nyolcan meghaltak. Az áldozatok között van egy parlamenti képviselő titkára is.
Lezuhant egy Cessna típusú repülőgép szombat éjjel Moszkva közelében. A balesetben a repülőn tartózkodó nyolc személy, hat utas és a személyzet két tagja életét vesztette.

Az Ivolga-Avia nevű orosz légitársaság repülőgépe helyi idő szerint 21 óra 17 perckor szállt fel Voronyezsből. Célállomása a moszkvai Domogyedovói repülőtér volt, ide 22 óra 40 perckor kellett volna megérkeznie.

A landolás tervezett időpontja előtt tíz perccel a Cessna váratlanul eltűnt a légiirányítás radarképernyőiről. Mint kiderült, Sztupino város közelében lakatlan területre lezuhant és kiégett. A mentőalakulatok megtalálták a roncsokat és az áldozatoknak, köztük Igor Olsanszkij parlamenti képviselő titkárának a holttestét.

Nyikolaj Szavcsenko orosz főügyészhelyettes a baleset helyszínén kijelentette, hogy az elsődleges adatok alapján a "légi közlekedés szabályainak megsértése" idézte elő a balesetet.