Ágnes
-1 °C
2 °C

Nyolc alvó diákot késelt halálra egy ámokfutó

2004.11.26. 14:56
Feltűnés nélkül tudott betörni egy kínai kollégiumba, majd nyolc diák halálra késelése után még el is tudott menekülni egy ámokfutó. Az elszaporodó támadások miatt Pekingben már biztonsági cégekkel szerződnek az iskolák.

Álmukban késelt halálra nyolc gimnazista fiút egy férfi Kínában. Az elmenekülő ismeretlen tettes Rucsou egyik gimnáziumának kollégiumába tört be, és három szobában késelte meg az emeletes ágyak alsó részén alvó diákokat. A nyolc meggyilkolt diák mellett kettőt súlyosan, kettőt könnyebben sebesített meg.

Sorozatos támadások

Kínában az utóbbi időben elszaporodtak a hasonló támadások, legutóbb szeptemberben sebesített meg huszonnégy diákot egy támadó Santongban. A támadót szerdán végezték ki, miután a bíróság "különösen kegyetlennek" minősítette tettét.

Az iskolai támadások elszaporodása - az elmúlt négy hónapban hat ilyen támadás is történt - már eddigi is nagy felháborodást váltott ki a közvéleményben, jelentette a BBC. A polgárok nem értik, hogy a hatóságok miért nem tudják megakadályozni a bűncselekményeket.

Biztonsági intézkedések

A kormány utasítására az óvodákban már megerősítették a biztonsági intézkedéseket és elrendelték a személyzet biztonsági átvilágítását is. Augusztusban ugyanis egy óvodában egy korábban mentális betegségekkel kezelt óvodai alkalmazott késelt meg tizenöt kisgyermeket, egyiküket halálosan megsebesítve.

Az erőszaktól tartva a pekingi iskolák már privát biztonsági cégeket szerződtetnek diákjaik védelmére, jelentette a BBC.