Öt Combinót már megrongáltak

2006.08.28. 12:55
Feljelentést tett a BKV, mert a több hetes kényszerpihenő utáni első forgalomba álláskor megrongáltak öt Combinót.
A Budapest Parádé éjjelén, szombaton álltak újra forgalomba a Combinók. "Az üzemtapasztalatok kedvezően alakultak, meghibásodás nem történt. Sajnos, azonban az este folyamán öt járművet is megrongáltak" - áll a BKV hétfői közleményében.

Jellemzően a villamosok oldalablakait, a szélvédőjét és a külső fényezést karcolták össze, illetve üvegmaró folyadékkal, graffitikkel tettek bennük kárt. A közlekedési társaság közlése szerint a keletkezett károk helyreállítása rendkívül költséges, a sérült üvegeket csiszolással próbálják kijavítani, ez oldalüvegenként több mint 100 ezer forintba kerül. Azonban ez az eljárás nem minden esetben lehetséges. A sérülés mértékétől függően sokszor csak az üveg cseréje jelent megoldást. Ez oldalüvegenként 200 ezer forintot, a szélvédők esetében viszont több mint 900 ezer forintot emészt fel.


A BKV ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

A Combino-szerelvények augusztus 26-ától szeptember 1-ig minden este 9 órától szállítanak utasokat. A Siemens-villamosok az esti üzemzárást követően próbaüzemben járnak. A szerelvényeket korábban azért vonták ki a forgalomból, mert több meghibásodott közülük. Problémák jelentkeztek továbbá a villamos felsővezeték-rendszerben is, a hibák miatt vizsgálat indult.