Elemér
-1 °C
10 °C

Megkezdődött Császár Előd pere

2003.05.08. 14:03
Csütörtökön megkezdődött Császár Előd pere a Fővárosi Bíróságon. A biztosító azért tett feljelentést, mert élt a gyanúperrel: a zenész egy rendőr halálát követelő balesetét követően kötötte meg a biztosítási szerződést BMW-jére.
Megkezdődött a tárgyalás abban a perben, amelyben biztosítási csalás kísérletével vádolják Császár Előd zenészt, valamint egy menedzsert és egy biztosítási üzletkötőt - jelenti a HavariaPress. Az ügyben korábban már folyt tárgyalás a Fővárosi Bíróságon. A tanács elnöke azonban azóta megváltozott, csütörtökön ezért megkezdték az ügy újratárgyalását.

Visszamenőleg próbált

A vád szerint a zenész 1998. december 10-én vásárolt egy BMW-t, ám arra nem kötött biztosítást. December 18-án azonban a Szilágyi Erzsébet fasorban balesetet okozott az autóval, amelyben egy rendőr életét vesztette. Császár Előd ezt követően - december 21-én - a vád szerint visszamenőleg próbált biztosítást kötni az autóra, a Hungária Biztosító egy üzletkötője segítségével.

A biztosító másnap mindazonáltal visszautasította a szerződést, éltek ugyanis a gyanúperrel, hogy az talán mégsem 10-én, a vásárlás napján kelt.

Nem volt érkeztetési pecsét

Császár Előd nem akart vallomást tenni, arra hivatkozva, hogy a nyomozati szakaszban már elmondott mindent. Állítása szerint 1998. december 10-én a Blaha Lujza téren találkozott az üzletkötővel, s ekkor írták alá - egy másik biztosítós hölgy jelenlétében - a biztosítási szerződést. Az iraton azonban nem volt érkeztetési pecsét, ami arra utal, hogy a szerződés nem akkor érkezett meg a biztosító társasághoz. Az ügy tárgyalása a másod- és harmadrendű vádlottak, valamint tanúk kihallgatásával folytatódik.