Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizennyolc halott az orosz áradásokban

2002.08.09. 10:07
Legalább tizennyolc turista vesztette életét az orosz áradásokban a Fekete-tengernél. Ezzel egyidőben négy ember, köztük egy, a mentési munkálatokban részt vevő tűzoltó halt meg a csehországi árvíz miatt. Az anyagi kár meghaladhatja az egymilliárd forintot is. Az árvíz pénteken délben tetőzött.
Legalább 18 orosz turista vesztette életét a Fekete-tengernél, amikor a heves esőzések miatt a hegyvidéki tavakból kilépő ár elöntötte táborukat - jelentette a dpa hírügynökség. A mentőcsapatok még legalább hat ember után kutatnak, akiket sátraikkal, vagy autójukkal együtt sodort el a víz.

Az árvíz eddig tizenöt falut öntött el, és emiatt legalább ezer embert kellett evakuálni. Áradásokról számoltak be Ukrajnából és a Krím-félszigetről is. Vlagyimir Putyin orosz elnök a helyszínre utazott, hogy megtekintse a mentési munkálatokat.

Négy halálos áldozat Csehországban

Újabb három ember veszítette életét a csehországi árvizekben, ezzel négyre emelkedett a halottak száma - jelentette pénteken a cseh közszolgálati rádió. Ceské Budejovice mellett egy megáradt folyócska elsodort egy férfit, a holttestét csak órákkal később találták meg. Közép-Csehországban egy csónakázó lány esett az árvíz áldozatául.

Csónakázni mentek az áradó folyóra

Három fiatal ugyanis a zord időjárás ellenére is csónakázni indult egy megáradt folyón. A csónak felborult, és míg a két fiú megmenekült, a velük lévő lányt azonban elsodorta a víz. Tábor városánál egy, a mentési munkálatokban részt vevő tűzoltó vesztette életét. A tűzoltó vezetés közben feltehetőleg rosszul lett, és egy fának ütközött.

Egymilliárd forintos kár

Ezt megelőzően Písek mellett egy üdülőközpontban egy 21 éves lány lett az árvíz áldozata. A csehországi áradások miatt eddig mintegy háromezer embert kellett ideiglenesen kitelepíteni. Az anyagi kár meghaladja az egymilliárd forintot, az árvíz mintegy ötven településben tett kárt. Több helyen megrongálódtak az utak, a vasutak és a hidak is.

Pénteken tetőzik

Prágában az éjjel mintegy másfél méterrel emelkedett a Moldva vízszintje. A víz elöntötte az alsó rakpartokat, s a szigeteken lévő táborokat és vendéglőket be kellett zárni. Komolyabb károkat a levonuló ár azonban nem okozott.