Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Csempészeket segített nyolc rendőr az ügyészség szerint

2005.09.15. 13:56
A tiszavasvári kapitányság nyolc rendőrét és a három civilt rajtaütésszerű akcióban fogtak el az ügyészég munkatársai szerdán. A gyanú szerint a civilek adózás alól kivont jövedéki termékeket, főként dohányárut birtokoltak és szállítottak, a tiszavasvári kapitányság rendőrei pedig szemet hunytak e fölött - természetesen nem ingyen.

Egy időben végrehajtott, rajtaütésszerű akcióban nyolc rendőrnél és három magánszemélynél tartott házkutatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal, mert a gyanú szerint a hivatalos személyek csempészekkel működtek együtt. A vesztegetési ügy miatt hét tiszavasvári rendőrt és három civilt vettek őrizetbe az ügyészségi nyomozók.

A gyanú szerint a civilek adózás alól kivont jövedéki termékeket, főként dohányárut birtokoltak és szállítottak, a tiszavasvári kapitányság rendőrei pedig, bár tudtak erről, nem intézkedtek, és ezért több alkalommal "vagyoni előnyöket" is elfogadtak - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek.

Az egyik rendőr őrizetbe vételét nem tartották indokoltnak, a másik tíz gyanúsított esetében azonban őrizetbe vételük mellett indítványt tettek előzetes letartóztatásukra is.

Az őrizetben lévő rendőrök és csempészek ellen várhatóan vesztegetés, hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás, jövedéki orgazdaság, miatt indítanak majd eljárást.

Korrupt APEH alkalmazottat fogtak Békéscsabán
Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy APEH dolgozót, Békéscsabán, adta hírül a HavariaPress. A fiatal férfit azzal gyanúsítják, hogy Békés megyében számos gazdasági társaság vezetőjének ígéretet tett a cégnél tervezett adóellenőrzések törlésére, és ezért az ígért közbenjárásért anyagi ellenszolgáltatást kért. Amennyiben a nyomozáskor beigazolódik a rendőrség gyanúja, úgy a férfi kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.