Árpád
-2 °C
4 °C

Magyar asztrológust vetettek be Hitler ellen

2008.03.04. 09:24
Egy brit történész kutatásai szerint egy magyar származású asztrológust alkalmazott a brit titkosszolgálat, hogy megjósolja Hitler mikor akar a szigetországra törni. Louis de Wohl azt állította, hogy ismeri Hitler csillagjósának módszereit és így megmondja előre, hogy milyen tanácsokat kap a führer.

Christopher Andrew történész érdekes magyar vonatkozású adatra bukkant, a brit titkosszolgálat levéltárát kutatva. Egy magyar ősöktől származó asztrológus megjósolta, hogy mikor akar Nagy-Britannára támadni Hitler.

Louis de Wohl azt állította, hogy ismerte a náci vezér svájci asztrológusát, és ez alapján megmondta, hogy milyen időpontokat javasol Hitlernek a támadásra, írja a Sotsman című brit lap. 1940-ben a bika és a mérleg jegyek együttállása alapján számolta ki a várható időpontot, mert Hitler születésekor is ezek a csillagképek határozták meg az égboltot. Azt állította, hogy Hitler nagy döntések előtt egy Karl Ernst Krafft nevű svájci jósra hallgat és ő képes rekonstruálni a tanácsadó módszereit.

A brit titkosszolgálat 1941-ben az amerikaiak meggyőzésére is használta Wohlt. Abban az évben számos amerikai rádióban szerepelt a csillagjós, és Hitler születési adatai alapján azt mondta, hogy nagy katasztrófát okozhat az az ember. Az angolok ezzel is beavatkozásra akarták rábírni az Egyesült Államokat, a közvélemény megpuhításán keresztül.

Később azonban kiderült, hogy a führert annyira nem érdekelte az asztrológia, mint közvetlen kollégáit: Rudolf Hesst és Heinrich Himmlert.

Wohl eredeti neve Ludvig von Wohl volt, és a munkásságát kutató történész szerint az angol titkosszolgálatnál sokan sarlatánnak tartották és nem bíztak benne, sőt megfigyelés alatt is tartották.

A férfi selyemruhákban járt és folyton szivarozott, és azzal kérkedett, hogy bejárta az arab világot. Ismerték a berlini kávéházakban is, sokak gyanúja szerint a náci mozgalomban is részt vett. A brit erők mégis alkalmazták, egyenruhát is kapott. Úgy tartották, hogy ha nem is teljesen megbízható, propaganda célokra remekül használható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?