István, Vajk
17 °C
34 °C

Csoda Bangaloreban

2002.11.18. 13:57
"Csoda" - értékeli Jézus arcmásának megjelenését egy megégett péksüteményen Bangalore katolikus templomának egyik papja. A csodachapati híre futótűzként terjed, eddig több mint húszezer zarándok látogatta meg a vitrinbe zárt kenyeret. Egy korábban szkeptikus újságíró "különös érzésekről" számolt be.
Százával érkeznek a zarándokok és a kíváncsiskodók a bangalore-i Megújulás Menedékhely templomba, hogy lássák a csodát. Egy helyi lakos ugyanis frissen sütött chapatijai egyikén Jézus arcmását vélte felfedezni - írja a BBC.

Chapati
Hozzávalók:
Három evőkanál fehérliszt
pár hintésnyi víz
egy evőkanál tej

A lisztből laza tésztagombócokat gyúrunk, majd ököllel egyenletesre lapítjuk. Serpenyőben kevés olajat forralunk, majd a serpenyőnyi méretű chapatikat tetszés szerint barnára sütjük.

Hisznek a csodában

Az asszony minden nap tucatnyi keletlen kenyeret süt, péntekig azonban még soha senki arcmását nem fedezte fel rajtuk. Miután frissen sült chapatiján felfedezte Jézust, azonnal a helyi templomba vitte, ahol most üveglap alatt őrzik.

A csoda híre futótűzként terjedt, szombatig mintegy húszezer zarándok látogatott el a templomba, hogy tiszteletét tegye a vitrin előtt. "Hiszünk a csodában, a hívők áldásnak érzik, hogy tanúi lehetnek ennek" - nyilatkozta Jacob George atya a BBC-nek.

A hindukat is érdekli

A csodachapatira nem csak a keresztények kíváncsiak, a környékbeli hinduk is megcsodálják a nyolc centiméter átmérőjű péksüteményt. Ez utóbbi annyira talán nem is meglepő, figyelembe véve, hogy az arcmás némiképp Mahes Maharisire, a Beatles zenekar egykori jógiára is hasonlít.

Különös érzések

Bár a csodahívők mellett már a gúnyolódok is megjelentek, Anil Philip, egy fiatal helyi újságíró meggyőzőnek tartja a chapatit. "Eredetileg szkeptikus voltam, azonban néhány látogatás után különös érzéseim támadtak" - nyilatkozta a BBC-nek.