Jenő
-2 °C
6 °C

Csoda Bangaloreban

2002.11.18. 13:57
"Csoda" - értékeli Jézus arcmásának megjelenését egy megégett péksüteményen Bangalore katolikus templomának egyik papja. A csodachapati híre futótűzként terjed, eddig több mint húszezer zarándok látogatta meg a vitrinbe zárt kenyeret. Egy korábban szkeptikus újságíró "különös érzésekről" számolt be.
Százával érkeznek a zarándokok és a kíváncsiskodók a bangalore-i Megújulás Menedékhely templomba, hogy lássák a csodát. Egy helyi lakos ugyanis frissen sütött chapatijai egyikén Jézus arcmását vélte felfedezni - írja a BBC.

Chapati
Hozzávalók:
Három evőkanál fehérliszt
pár hintésnyi víz
egy evőkanál tej

A lisztből laza tésztagombócokat gyúrunk, majd ököllel egyenletesre lapítjuk. Serpenyőben kevés olajat forralunk, majd a serpenyőnyi méretű chapatikat tetszés szerint barnára sütjük.

Hisznek a csodában

Az asszony minden nap tucatnyi keletlen kenyeret süt, péntekig azonban még soha senki arcmását nem fedezte fel rajtuk. Miután frissen sült chapatiján felfedezte Jézust, azonnal a helyi templomba vitte, ahol most üveglap alatt őrzik.

A csoda híre futótűzként terjedt, szombatig mintegy húszezer zarándok látogatott el a templomba, hogy tiszteletét tegye a vitrin előtt. "Hiszünk a csodában, a hívők áldásnak érzik, hogy tanúi lehetnek ennek" - nyilatkozta Jacob George atya a BBC-nek.

A hindukat is érdekli

A csodachapatira nem csak a keresztények kíváncsiak, a környékbeli hinduk is megcsodálják a nyolc centiméter átmérőjű péksüteményt. Ez utóbbi annyira talán nem is meglepő, figyelembe véve, hogy az arcmás némiképp Mahes Maharisire, a Beatles zenekar egykori jógiára is hasonlít.

Különös érzések

Bár a csodahívők mellett már a gúnyolódok is megjelentek, Anil Philip, egy fiatal helyi újságíró meggyőzőnek tartja a chapatit. "Eredetileg szkeptikus voltam, azonban néhány látogatás után különös érzéseim támadtak" - nyilatkozta a BBC-nek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?