Harminc hónapot kapott az ördögűző

2004.08.18. 12:05
Két és fél évnyi szabadságvesztésre ítélték egy Milwaukee-i szabadegyház lelkészét, mert az 2003-ban ördögűzést végzet egy kisfiún, aki belehalt az eljárásba. Az ördögűzésben egyébként részt vett az áldozat anyja is, ám őt nem találták bűnösnek.
Két és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy bíróság azt a negyvenhat éves férfit, aki tavaly halálos kimenetelű ördögűzést végzett egy nyolc éves autista fiún. Ray Hemphill , aki egy Milwaukee-i szabadegyház lelkészeként működött, legalább egy órán át feküdt a fiú mellkasán.

El akarták űzni a szellemeket

Az Apostoli Hit Templomának Gyülekezete nevű egyház tagjai lepedőkbe csavarták a gyermeket, majd imába kezdtek, hogy elűzzék az ártó szellemeket. Az eljárást hetente háromszor megismételték. Egyik alkalommal azonban a fiú rosszul lett és meghalt - leállt a légzése.

Az utolsó ördögűzéskor egyébként segédkezett a gyermek anyja is és még két asszony, őket azonban nem találták bűnösnek. Az anya ma már sajnálja, hogy elvitte fiát a gyülekezetbe, sőt kevesli a lelkészre kiszabott ítéletet, írja a Kansas City Star.

Máté leírása szerint jártak el

A gyermek halála után Hemphill Máté evangéliumának leírására hivatkozott, a védője is arra épített, hogy a férfi segíteni akart a fiún - a védelem szerint egyébként a fiú vérében nagy mennyiségű gyógyszerszármazékokat találtak -, ez azonban nem mentette fel a most kedden rá kiszabott ítélettől.

A bíróság súlyos testi sértés vádjában találta bűnösnek a férfit, akire a harminc hónapnyi szabadságvesztés mellett hét és fél évnyi felügyeletet, valamint kétszáznegyvenezer forintnyi bírságot szabott ki.

  • Hírek
  • Hírek