Dániel, Daniella
16 °C
30 °C

Tamponnal dobálta tanárát a diáklány

2008.03.27. 08:46
A kaposvári Széchenyi középiskola tanárai bojkottálni akarják azt az osztályt, ahová a balhés diáklány jár.

Kaposvárról újabb tanárokat inzultáló diákról érkezett hír. A Széchenyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari középiskola egyik diáklánya leköpte az egyik tanárát, egy másikat pedig kurvának nevezett. Korábban pirosra festett tamponnal dobta meg az egyik pedagógust, de osztálytársait sem kímélte: egyik társa haját meggyújtotta és többek telefonját elvette. Az iskola tanárai azt fontolgatják, hogy nem tanítanak többet abban az osztályban, ahová ez a lány jár.

A lány még tanköteles korú, ezért kizárni csak akkor lehet, ha találnak egy befogadó intézményt. Egy tavalyi fegyelmi tárgyaláson már döntöttek kizárásáról, lett volna befogadó intézmény is, ám a szülők bíróságon támadták meg a döntést. A bíróság pedig a szülőknek adott igazat, így a lány továbbra is az iskola tanulója maradhatott.

A közelmúltban élénk vita alakult ki a tanárokat ért erőszakról. Többször is előfordult, hogy diákok támadtak pedagógusaikra. Az oktatási ombudsman szerint a kormánynak programot kellene elfogadnia az iskolai erőszak megfékezésére. Utoljára pénteken derült ki, hogy egy józsefvárosi diák csapteleppel ütlegelte fizikatanárát.