Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Megalázták, megerőszakolták és felakasztották

2006.10.06. 16:28
Négy cellatársa kínozta napokig az egyik előzetes letartóztatásban lévő tizenhat éves fiút Miskolcon, a Fiatalkorúak Regionális Börtönében. A fiúnak először mindegyikükkel meg kellett verekednie, majd többször, többféle módon megerőszakolták, végül felakasztották. Ekkor riasztotta az őröket az egyik cellatárs.

Napokig tartó megaláztatás, verés, többszöri nemi erőszak volt az osztályrésze annak a fiúnak, akit Miskolcon, a Fiatalkorúak Regionális Börtönében végül egyik cellatársa mentett meg attól, hogy a társai megöljék. A HavariaPress úgy tudja, az eset csak a napokban jutott a börtön személyzetének tudomására, mikor a fiút már a cellatársai által készített kötélről kellett levágni, mert felakasztoták.

A közeli napokban került a fiatalkorúak börtönébe - előzetes letartóztatottként - a tizenhat éves fiú, akit öt másik, hasonlóképpen előzetesben lévő fiatallal zártak egy cellába. A fiú számára ekkor kezdődött el a tortúra. Öt cellatársa közül négyen vettek részt a kínzásokban. A fiúnak először mindegyikükkel sorban meg kellett verekednie. Ezután többször, többféle módon megerőszakolták a társai.

Végül a cellatársak a lepedőkből kötelet készítettek, és ennek segítségével felakasztották a fiatalt. A fiú azért élte túl az akasztást, mert az utolsó pillanatban a kezét be tudta csúsztatni a nyaka és a kötél közé.

Ekkor nyomta meg a cellában lévő vészcsengőt az ötödik cellatárs, aki nem bírta nézni a fiú szenvedését. Ez az ötödik fiatalember egyébként a kínzásokban nem vett részt. A felakasztott srácot a vészcsengő hangjára berohanó fegyőrök szedték le a kötélről.

Bár a kínzás napokig folyamatosan zajlott, a fiú mégsem hozta a börtön személyzetének tudomására az ügyet, ezért nem léphettek közbe korábban az őrök. A kínzásban aktívan részt vevő négy fiatalkorú ellen emberölés kísérlete és szemérem elleni erőszak miatt eljárás indult. Amennyiben elítélik őket, akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak fejenként.