Piroska
-2 °C
5 °C

Megszületett a feliratos borjú

2006.02.14. 16:29
Több tízezren zarándokoltak az egyiptomi Tunisz településen ahhoz a jászolhoz, amelyben megszületett a feliratos borjú. Az állaton az olvasható, hogy "nincs más isten Allahon kívül".

Allah-felirattal az oldalán született egy borjú az egyiptomi Tunisz településen. Az állat oldalán lévő redőkből az az arab nyelvű felirat rajzolódik ki, hogy "Nincs más isten Allahon kívül".

A településre hétfőn mintegy húszezer földműves érkezett abban reménykedve, hogy isteni áldásban részesül, ha hozzáér az újszülött borjúhoz. Az egyiptomi fővárostól, Kairótól 500 kilométerre délre fekvő településre, ahol őrökkel igyekeznek immáron kordában tartani a zarándokok hadát, további ezrek érkezése várható.

A zarándokok szerint a csodaállat megjelenése nem véletlen, ez Allah egyértelmű válasza arra, hogy a gúnyrajzok közlésével megszentségtelenítették Mohamed prófétát. Szeptemberben egy dán lapban több, Mohamedet terroristaként ábrázoló karikatúra jelent meg. A rajzok miatt egy hónapja zavargások törtek ki az arab világban, Európában pedig a szólásszabadságra hivatkozva számos lap újraközölte a karikatúrákat