Klaudia
-4 °C
2 °C

Életfogytiglani börtön a sorozatgyilkos buszsofőrnek

2004.11.26. 16:41
Legalább tizennyolc évig börtönben marad a hetvenéves Emile Louis. A burgundi buszsofőr a hetvenes évektől 2000-ig harminc szellemi fogyatékos lányt gyilkolhatott meg. A bíróság hét gyilkosságot látott bizonyítottnak, Emile Louis-t életfogytiglani börtönre ítélte.

Életfogytiglani börtönre ítélt egy hetvenéves buszsofőrt egy burgundiai bíróság, jelentette a BBC. Emile Louist harminc, 15-25 éves szellemi fogyatékos lány meggyilkolásával hozták összefüggésbe. A vádat hét gyilkosság esetében sikerült bizonyítani.

Louis, akit nemrég húszéves börtönre ítéltek második felesége és nevelt lánya megerőszakolásáért, legalább tizennyolc évig börtönben marad, írja a BBC.

Nem keresték őket

A hetvenéves buszsofőr a hetvenes években kezdet gyilkolni, a sorozatot harminc évig folytatta. Kétezerben aztán négy gyilkosságot beismert, két áldozat holttestének helyét is megadta. Később azonban visszavonta vallomását.

A három évtizede kezdődött sorozatgyilkosság ügyében a francia hatóságok számos mulasztást követtek el. Bár az áldozatok valamennyien állami gondozásban levő szellemi fogyatékosok voltak, eltűnésük ügyében a rendőrség csak körözést rendelt el, nyomozást nem, írja a BBC.

Az ügyben csak egy helyi csendőr folytatott nyomozást, de eredménytelensége és a felsőbb támogatás hiánya miatt 1996-ban öngyilkosságot követett el. Az ügyet csak az eltűntek hozzátartozóinak kitartó közbenjárása tartotta életben Louis négy évvel ezelőtti vallomásáig, írja a BBC.