Konrád
8 °C
26 °C

Ráindultak a zászlótolvajok az EU-lobogókra

2003.04.09. 15:28
Hétfő éjszaka ellopták a főváros hídjairól annak a 180 EU-zászlónak egy részét, melyek korábban a pontonhidat díszítették - tudta meg az Index. A zászlókat kihelyező Városdekor Kft. feljelentést tesz az illetékes rendőrkaptányságokon. Lopják a Budapest-zászlókat is, mert "román", a nemzetit is, mert könnyű belőle fradilepedőt csinálni.
Hétfő éjszaka ismeretlen tettesek összeszedték a főváros több hídján kihelyezett EU-zászlók egy részét, körülbelül harmincat. A főpolgármesteri hivatal mintegy 180 zászlót adott kölcsön a Városdekor Kft-nek, hogy helyezzék ki azokat a főváros különböző pontjain.

A Lánchídról mindet elvitték

A kft. szerdán megkezdte a kárfelmérést és hozzáláttak a pótláshoz is.

Az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány 7000 forintos darabáron készíttette a lobogókat, melyek korábban a Dunán felállított Európa Hidat díszítették.

A tettesek ellopták a Lánchídra kihelyezett mind a 16 zászlót, a Petőfi-hídról mintegy 10-et vittek el, de onnan hétfőn loptak Budapest, illetve nemzeti lobogókat is.

Nemzetiből Fradi

- Az utóbbi 1-2 évben drasztikusan megnőtt a zászlólopások száma - mondta az Indexnek a Hesz Sándor, a Városdekor Kft. vezetője. Egyes díszítések után akár 20 százalék is lehet a veszteség. Nagyon sok Budapest zászlónak is lába kél, az egyik lefülelt tettes elmondta például, nem állhatta a "román zászló" látványát. A nemzeti zászlót sokan azért viszik el, mert a piros sávot letépve máris kész a Fradi-lobogó.