István, Vajk
17 °C
34 °C

Túlfűtött falunapok késeléssel, veréssel

2006.09.04. 12:28
A hétvégén több településen is falunapot tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a diójáról híres Milotán és Tiszabezdéden nem sikerült incidens nélkül lebonyolítani a rendezvényeket.

Szombatra virradóan a milotai falunapon összeszólalkozott egy 14 éves fiú és egy 41 éves férfi. A vita lezárásképpen a felnőtt késével hasba szúrta a gyereket, aki életveszélyesen megsérült, derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből.

A férfi ezután nem hagyta abba az agresszív viselkedést, késével fenyegetőzött, míg végül egy 17 éves fiatalember tette ártalmatlanná úgy, hogy térdével állon rúgta. Minderről tanúk számoltak be a rendőröknek.

A késes férfi a rúgástól súlyosan megsérült, kihallgatni egyelőre sem őt, sem áldozatát nem lehetett. A fiatal gyereket megkéselő férfit életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják.

A tiszabezdédi falunapon szombat este történt incidens. Három férfi azon gurult dühbe, hogy a rendre vigyázó polgárőrök nem engedték be autójukat a lezárt területre. A három huszonéves férfi kiszállt a kocsiból, és megverte a polgárőröket. A támadók ellen a záhonyi rendőrkapitányság csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást.