Árpád
-2 °C
3 °C

Féltékenységből fenyegetett robbantással

2005.08.05. 15:32
Vetélytársa nevében írt emailt az FBI címére egy tarcali fiatalember, aki az Egyesült Államok budapesti követségét fenyegette meg egy július 4-i robbantással. A férfi így akart bosszút állni riválisán.

Az FBI nyilvános honlapján megadott címre 2005. május 31-én angol nyelvű névtelen email érkezett, amiben a feladó azzal fenygette meg a budapesti amerikai nagykövetséget, hogy 2005. július 04-én felrobbantja az épületet. Az FBI a fenyegetés miatt megkereste a magyar rendőrséget, és a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói operatív eszközökkel a feladó nyomába eredtek, tudtuk meg a gödöllői rendőrkapitányság sajtósától.

Megtört szív

Az elektronikus nyomok a gödöllői Szent István Egyetemre vezettek, kiderült ugyanis, hogy a levelet az egyik ottani számítógépről küldték. A felhasználónév tulajdonosát ezután felkeresték a rendőrök, de a fiatalember határozottan állította, hogy nem ült az adott időpontban a gép előtt. Ekkor az esetleges haragosai, rosszakarói között kezdett keresgélni a rendőrség, és végül így jutottak el a diák barátnőjének volt barátjához.

A rendőrök kérdéseire szinte azonnal megtört a 25 éves tarcali lakos. B. Péter beismerte, hogy miután barátnője szakított vele, bosszúból ő küldte "vetélytársa" adatait felhasználva a fenyegető levelet.

Közveszéllyel fenyegetés

A féltékeny fiatalember ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított vizsgálatot, személyes adattal való visszaélés és közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt. A két vétségért összesen akár három évi szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság a haragból emailező férfit.

A londoni terrortámadások óta ez a harmadik eset, hogy nyomára bukkantak a rendőrök a névtelen, robbantással fenyegetőnek. Egy héttel ezelőtt egy tízéves kisfiút kaptak el, aki a Nyugati pályaudvar felrobbantásával viccelődött telefonon, míg egy nappal korábban egy tizennégy éves lányt és egy tizenhat éves fiút gyanúsították meg. Ők telefonon azzal fenyegetőztek, hogy egy atombombával megpakolt busszal a parlament felé tartanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?