Márk
13 °C
28 °C

Elfogták a feltételezett fegyvercsempész banda utolsó tagját

2005.02.10. 20:40
Tavaly augusztus óta nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda egy fegyvercsempész csoport után. Úgy tűnik, az utolsó tagot vették őrizetbe csütörtökön a belvárosban. A férfit azzal gyanúsítják, hogy részt vett Szerbiából Magyarországra csempészett éles fegyverek és lőszerek elrejtésében.

Lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást őrizetbe vétel mellett a rendőrség egy férfi ellen, akit kommandósok fogtak el csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcában, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A gyanú szerint a férfi tavaly nyáron közreműködött Szerbiából Magyarországra csempészett éles lőfegyverek és lőszerek elrejtésében; a férfi ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Nemzetközi Bűnözés Elleni osztálya folytat vizsgálatot, áll a közleményben.

Az RTL Klub internetes oldalának korábbi híre szerint civil ruhás kommandósok tartóztatták fel a férfi által vezetett luxusterepjárót, majd a sofőrt a földre teperték, megbilincselték, és őrizetbe vették; ezután átkutatták az autót és egy közeli lakást is.

Hétfőn is akció volt

A csütörtöki akció összefügg azzal, hogy a rendőrség hétfőn bűnszövetségben elkövetett fegyvercsempészet miatt indított eljárást három férfi ellen. A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte, a gyanúsítottakat aznap Budapesten és a Fejér megyei Száron fogták el.

A két férfi 2004 júliusában és augusztus elején éles lőfegyvereket és lőszereket hozatott be Szerbiából, a harmadik pedig közreműködött fegyvercsempészetben, tudatta a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Kecskeméten találták meg a fegyvereket

Az ügy előzménye, hogy tavaly augusztusban egy kecskeméti benzinkútnál egy gépkocsiban fegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök. Akkor indult eljárás több ember ellen fegyvercsempészet gyanúja miatt.

Az MTV Híradója szerint az ügyben összesen tizenhárom gyanúsított volt, és közülük ma fogták el az utolsót.