Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Felesége ölette meg az újpesti szurkolót

2003.01.27. 15:28
Baseballütővel brutálisan megvertek, majd egy 30 centis késsel halálra szurkáltak csütörtökön egy fiatalembert az újpesti vasúti hídon. A BRFK hétfőn bejelentette, elkapta a két elkövetőt, és rajtuk kívül még három embert helyezett előzeteses letartóztatásba. A férfi felesége szombaton beismerő vallomást tett: ő és apja béreltek fel két fiatalembert, hogy öljék meg P. Ferencet.
A 28 éves P. Ferenc az Újpest vezérszurkolója volt. Mint arról az Index hírt adott, az utóbbi időben nagyon eldurvult a viszony az áldozat és felesége, illetve apósa között; a férfi apósa egyszer elrabolta a férfitől a gyerekét. A rendőrség hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette: öt embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán, akiket azzal gyanúsítanak, az asszony felbujtására verték agyon a férfit.

Taktikus kihallgatás

A rendőrség előre kitervelt, nyereségvágyból, aljas indokkal, különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény ügyében indított nyomozást.

Az elsődleges információk alapján több vonalon indult el a nyomozás. A férfi üzleti kapcsolataira, illetve keményvonalas szurkolói múltjára irányuló vizsgálódás nem hozott eredményt, a családtagok kihallgatása viszont igen. Kiderült, hogy a válófélben lévő feleségnek köze lehet a gyilkossághoz, melyben szerepet vállalhatott az áldozat apósa is. P. Ferencné és apja a kihallgatás során többször ellentmondásba kerültek egymással, és saját korábbi vallomásaikkal. Petőfi Attila, a BRFK osztályvezetője elmondta, hogy a "taktikus kihallgatás hatására" az asszony szombaton éjszaka megtört, és beismerő vallomást tett, amit később az após is megerősített.

Verte a nőt

Kiderült, hogy a kétgyermekes házaspár viszonya az utóbbi időben nagyon megromlott: az asszony állítása szerint a férfi rendszeresen terrorizálta, verte és megalázta. Egyszer annyira megverte a nőt, hogy kórházba kellett szállítani. A feleség úgy érezte, hogy a problémát csak úgy oldhatja meg, ha megvereti a férjét. Tavaly decemberben apósával felbérelték egy ismerősüket, aki azonban nem végezte el a rábízott "munkát", ezért elhatározták, hogy közvetítő révén "profikat" bérelnek.

Gyilkos kerestek

Ekkor már nem verőembert, hanem gyilkost kerestek. A nő egy másik ismerősét, Gy. Rolnad majosházi férfit kérte meg, hogy hozzon erre alkalmas embereket. A közvetítő két helybéli ismerősét ajánlotta: a 24 éves L. Pált, és a 20 éves M. Zoltánt. A két fiatalember 150 ezer forintért vállalta a megbízást.

A nő 50 ezer forint előleget adott, melyből a két férfi baseballütőt, és egy hosszú pengéjű kést vett. P. Ferencné a bűncselekmény helyszínére csalta férjét, ahol az egyik 24 éves férfi háromszor fejbe verte az ütővel az áldozatot. A 20 éves M. Zoltán ezt követően a hason fekvő P. Ferencet több esetben hátba, illetve egyszer fejen szúrta a 30 centis késsel.

A két fiatalember beismerő vallomást tett, és egybehangzóan állították, hogy a férfi megölésére kaptak megbízást. A közvetítő Gy. Roland is beismerő vallomást tett.

Indíték

Egyelőre nem igazolható, hogy P. Ferencné férje brutalitására vonatkozó vallomása teljes mértékben helytálló-e. Az sem tisztázott, milyen motivációt jelentett, hogy a pár összes vagyona a feleség nevén volt, és a férfi a válás után 2,5 millió forintra tartott igényt.

A feltevésekkel ellentétben az ügynek nincs köze az első kerületben szintén baseballütővel elkövetett gyilkossághoz.